• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
33 a 41
Bavarese al caffè

Bavarese al caffè

Un deliciu cremos, delicat și moale

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Cafeaua se amestecă cu frișca delicată, ingredientul principal al rețetei, lăsând un gust dulce de caramel.

PREPARARE CREMA INGLESE (CUSTARD)

Puneți gelatina în apă rece pentru a se înmuia.

Se amestecă zahărul cu gălbenușurile de ou.

Puneți laptele la fiert.

Se toarnă amestecul în lapte, se tine pe foc până când crema capătă o consistență catifelată dar, nu se fierbe; amestecați continuu.

Se stoarce gelatina, se adăugă peste mixtura caldă și se amestecă.

În acest moment adăugați cafeaua și lichiorul și se amestecă împreună.

Se lasă să se răcească fără să se întărească.

Bateti smântâna și adăugați-o peste amestecul rece, amestecând de jos în sus folosind un tel.

Umpleți 6 forme sau o forma mare și puneți în frigider pentru 6 ore.


PREZENTARE
Turnați bavarese pe o farfurie cufundând baza formei în apă caldă.
Decorați cu frișcă, bucăți de fructe uscate, etc.

Vă recomandăm prepararea acestei rețete cu cafea espresso.



ÎNCERCAȚI ACEASTĂ REȚETĂ CU
INGREDIENTE
Pentru 6 porții


  • 100 gr (3.5oz) espresso
  • 4 gălbenușuri de ou
  • 150 gr (5.3oz) lapte integral
  • 175 gr (6.2oz) zahăr
  • 300 gr (10.6oz) smântână
  • 25 ml (0.9fl oz) Lichior de cafea ”Caffè Borghetti”
  • 5 gr (0.2oz) gelatină
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă