• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
37 a 41
Brioșe cu afine și cafea

Brioșe cu afine și cafea

ACOPERITE CU GLAZURĂ DE CAFEA CREMOASĂ

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Dulce, catifelată și ușoară ca aerul – o brioșă este o desfătare atât pentru ochi, cât și pentru cerul gurii, după cum a demonstrat această prăjitură de afine și cafea acoperită cu glazură bogată și catifelată.

Pentru brioșe

Cu ajutorul unui mixer electric, bateți ouăle și zahărul până obțineți un amestec spumos. Topiți untul într-o tigaie mică și, între timp, cerneți toate ingredientele uscate, și anume făina, amidonul de cartofi, praful de copt și cafeaua măcinată. Va rezulta într-un aluat chiar mai ușor și mai pufos. Infuzați cafeaua și turnați-o în amestecul de ou spumat. Regula este întotdeauna aceeași: pentru a obține o un aluat fin și cremos, adăugați toate ingredientele treptat și amestecați bine. Pudrați afinele proaspete cu făină, scuturați pentru a elimina orice exces și adăugați-le în amestec, amestecând cu o lingură de lemn. Turnați aluatul în formele de brioșe unse și coaceți la 180°C (356°F) timp de 30 minute.

 

Pentru glazură

Secretul pentru o brioșă perfectă este glazura. Pregătiți cafeaua și lăsați-o să se răcească. Atunci când este călduță, turnați cafeaua într-un bol cu toate ingredientele și faceți spumă din amestec cu ajutorul unui mixer electric. Ai încredere în ce vezi: atunci când amestecul devine gros și fin, puneți-l într-o pungă de patiserie și bucură-te de decorarea brioșelor..

Atunci când este călduță, turnați cafeaua într-un bol cu toate ingredientele și faceți spună din amestec folosind un mixer electric.

ÎNCEARCĂ REȚETA ASTA CU
INGREDIENTE
Pentru 10 porții


  • PENTRU ALUAT
  • 250g (8.8oz) Făină simplă
  • 35g (1.2oz) Amidon din cartofi
  • 170g (6oz) Unt
  • 300g (10.6oz) Zahăr
  • 5g (0.2oz) Cafea măcinată
  • 150g (5.3oz) Cafea infuzată
  • 2 Ouă
  • 12g (0.4oz) Praf de copt
  • 250g (8.8oz) Afine
  • PENTRU GLAZURĂ
  • 250g (8.8oz) Brânză mascarpone
  • 30ml (1fl oz) Cafea
  • 70g (2.5oz) Frișcă
  • 60g (2.1oz) Zahăr pudră
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă