• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
11 a 41
Cappuccino di caffellatte lămâie

Cappuccino di caffellatte al limone

Marele clasic de rețete italiene de cafea, renumite în întreaga lume.

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Scăzută
În Italia, cappuccino este o băutură pentru micul dejun, în special când este savurat într-o cafenea. Această versiune îl face perfect, pentru orice moment al zilei. Cafeaua, laptele și aroma picantă a siroupului de lămâie, amestecate împreună într-o specialitate care este delicată și savuroasă în același timp.

PREPARARE
Preparați siropul de lămâie (cu o zi înainte):

- Spălați lămâile bine, se curăță și se taie coaja în stil julienne;
- Puneți coaja într-o tigaie cu apă și zahăr;
- Puneți-o la încălzit și fierbeți-o pentru 8/9 minute.;
- Se lasă să se răcească și se păstrează la frigider.

Pregătiți cafeaua în ibricul de cafea.
Încalziți laptele fără să îl fierbeți, adăugați siropul de lămâie și mixați cu un blender de mână.
Adăugați laptele după ce aranjați spuma din lapte cu lămâie cu o lingură.
Gustați fără să adăugați zahăr.

Vă recomandăm prepararea acestei rețete cu cafea espresso.

ÎNCERCAȚI ACEASTĂ REȚETĂ CU
INGREDIENTE
Pentru o porție


  • 1 Espresso
  • 7fl oz Lapte integral
  • 0.7fl oz Sirop de lămâie
  • Pentru siropul de lămâie:
  • 2.1oz Coajă de lamâie, tăiată julienne (3 lămâi)
  • 4.4fl oz Apă
  • 8.8oz Zahăr
  • Materiale:
  • Ibric de cafea
  • Pimer
  • Porția:
  • Ceașca de cappuccino
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă