• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
6 a 41
Caramel macchiato

Caramel macchiato

Cafea bogată cu o bură divină de caramel

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Dulce și fină, această bunătate indulgentă a fost făcută pentru după-amiezile de iarnă confortabile în fața șemineului. Pentru versiunea americană, trebuie doar să adăugați mai mult lapte.

PREGĂTIRE

Pentru crema caramel

Puneți zahărul într-o tigaie mică, adăugați apă și așteptați să se caramelizeze. Atunci când siropul se transformă într-o culoare uniformă de chihlimbar, adăugați oțel și crema dublă. Gătiți timp de încă un minut, apoi lăsați crema să se răcească timp de aproximativ o oră.

 

Macchiato

Puneți un strat generos de cremă caramel în fundul paharului. Încălziți laptele fără a-l fierbe și emulsionați-l cu un blander de mână sau o presă franceză pentru a produce o cremă spumoasă.  Faceți cafeaua și, atunci când este gata, turnați laptele mai întâi în pahar, iar apoi echivalentul a unui shot de cafea.

 

COMPOZIȚIE

Creați o spirală pe suprafața laptelui și utilizați o scobitoare pentru a desena o pânză de păiajen. 

ÎNCEARCĂ REȚETA ASTA CU
INGREDIENTE
Pentru 1 porție


  • PENTRU CAFEA:
  • 1 Capsulă A Modo Mio
  • 30g (1.05oz) Cremă caramel
  • 150ml (5.07fl oz) Lapte
  • PENTRU CREMA CARAMEL:
  • 350g (11.8oz) Zahăr
  • 100ml (3.3fl oz) Apă
  • 30ml (1fl oz) Oțet
  • 200g (6.76oz) Cremă dublă
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă