• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
27 a 41
Cheesecake cu cafea și jeleu din miere

Cheesecake cu cafea și jeleu din miere

DESERTUL ANGLO-SAXON, ÎN VERSIUNEA SA CEA MAI DELICATĂ

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
O lingură de desert gustos și delicat. Cafeaua pătrunde prin baza prăjiturii și umplutura de cremă.

PREPARARE

Pregătirea bazei prăjiturii
Sfărâmați biscuiții într-un bol.
Adăugați zahărul și pudra de cafea peste biscuiți.
Se topește untul complet.
Se toarnă peste compoziția formată și se amestecă până la omogenizare.

Pregătirea cremei de umplutură
Amestecați crema de mascarpone, crema de brânză și zahărul pudră într-un bol.
Înmuiați foile de gelatină în apă rece.
Dizolvați gelatina în cafeaua fierbinte.
Adăugați cafeaua peste cremă și amestecați până se omogenizează.

Gelatina
Înmuiați gelatina în apă rece.
Se amestecă mierea cu apă, într-o tigaie. Se aduce la fierbere.
Adăugați gelatina moale și amestecați până se dizolvă complet.

COMPOZIȚIA
Aranjați un strat de amestec de biscuiți înalt de aproximativ jumătate de centimetru, pe baza unei forme rotunde, pentru o singură porție.
Lăsați să se răcească la frigider, pentru 30 de minute.
Turnați crema de cafea pe baza din biscuiți, până aproape de un centimetru de margine.
Lăsați să se răcească în frigider pentru 30 de minute.
Se toarnă un strat de gelatină de jumătate de centimetru peste prăjitură și lăsați-o în frigider pentru 6 ore.
Scoateți-o pe farfuria de servire și decorați-o cu jeleu din miere și pudră de cafea.

ÎNCERCAȚI ACEASTĂ REȚETĂ CU
INGREDIENTE
Pentru 6 porții


  • 100 ml (3.5 fl oz) cafea
  • 250 ml (8.8 fl oz) mascarpone
  • 250 ml (8.8 fl oz) cremă de brânză, cum ar fi Philadelphia
  • 100 g (3.5 oz) zahăr pudră
  • 15 ml (0.53 fl oz) gelatină
  • 250 g (8.8 oz) biscuiți digestivi
  • 40 g (4.4 oz) zahăr
  • 150 g (5.3 oz) unt
  • 5 g (0.2 oz) pudră de cafea
  • 200 g (7.1 oz) miere de salcâm
  • 100 ml (3.5 fl oz) apă
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă