• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
34 a 41
Tort inelar cu cafea

Tort inelar cu cafea

O Ciambellone aromatizată cu cafea italiană bogată

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
O prăjitură cu formă inelară, tradițional italiană, infuzată cu o aromă intensă de cafea. Această delicatețe delicioasă și dulce este perfectă pentru un mic dejun indulgent sau o gustare de după-amiază.

PREGĂTIRE

Puneți zahărul și ouăle într-un bol mare și bateți-le până când amestecul este ușor și pufos.
Faceți cafea. În timp ce se infuzează, cerneți făina și drojdia împreună. Va rezulta într-un aluat chiar mai ușor și mai pufos. Adăugați făină la amestecul cu ouă, alternând cu cafeaua proaspăt preparată și uleiul de arahide și amestecați-le împreună cu un mixer electric la viteză mică. Atunci când amestecul este moale și fin, turnați-l într-o formă de inel de prăjitură bine uns. Înainte de coacere, nu uitați să presărați sare mare de salină deasupra. Coaceți la 170°C (338°F) timp de 40 minute.

 

Pregătirea cremei ganache

Faceți o cafea. În timp ce așteptați să se răcească, tăiați bucăți de ciocolată gianduja.
Puneți gălbenușurile de ouă și zahărul într-un bol, și amestecați cu telul împreună până la omogenizare. Între timp, încălziți crema dublă într-o tigaie mică. Odată ce a ajuns la punctul de fierbere, adăugați amestecul de gălbenușul și zahăr. Reține-ți că odată ce ouăle au fost adăugate, este important să continuați să amestecați cu un tel la o temperatură mică fără a aduce amestecul înapoi la punctul de fierbere. În caz contrar, s-ar putea să obțineți ceva care seamănă cu o omletă! Crema este gata atunci când un strat subțire se lipsește de lingură. Luați de la foc și adăugați gianduja la amestec, amestecându-l până se dizolvă complet. Acum turnați ganache peste prăjitura inel până se acoperă complet. 

ÎNCEARCĂ REȚETA ASTA CU
INGREDIENTE
8 porții


  • 200g (7oz) Făină simplă
  • 200g (7oz) Făină de migdale
  • 100g (3.5oz) Făină de năut
  • 250g (8.8oz) Unt
  • 300g (10.5oz) Zahăr
  • 250ml (8.8fl oz) Cafea infuzată
  • 5 Ouă
  • 16g (0.5oz) Drojdie
  • 3g (0.1oz) Sare de mare (pentru a presăra deasupra)
  • Pentru crema ganache:
  • 150 ml (5.2fl oz) Cafea
  • 100g (3.5oz) Cremă dublă
  • 75g (2.6oz) Zahăr
  • 4 Gălbenușuri de ouă
  • 700g (24.6oz) Ciocolată Gianduia
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă