• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
39 a 41
Tartă cu cremă de ciocolată cu cafea.

Tartă cu cremă de ciocolată cu cafea

TARTA CLASICĂ UMPLUTĂ CU CREMĂ DE CAFEA ȘI CIOCOLATĂ

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Tarta cu cremă de ciocolată și cu cafea, este un desert gustos și ușor de preparat, care combină consistența tradițională a aluatului de patiserie cu aroma cremei Ganache. Perfectă pentru micul dejun și gustări.

Prepararea cremei Ganache     
Amestecați două gălbenușuri cu zahăr și bateți până devine o cremă.
Aduceți smântâna la fierbere.    
Adăugați ouăle bătute și coaceți-le la 90°C (194°F).    
Adăugați cafeaua și amestecați bine.    
Se toarnă amestecul peste ciocolata ruptă în bucațele mici.    
Amestecați până ciocolata este complet dizolvată.     
Răciți în frigider.        

Aluatul de patiserie    
Tăiați untul în bucăți ți lăsați-l la temperatura camerei.     
Formați o gaură de fântână din făină și pudra de cacao.     
Puneți untul, zahărul și oul în mijlocul fântânii.    
Frământați ingredientele și apoi adăugați făină până când amestecul este neted. Întoarceți-l la frigider pentru 1 oră.    
Așezați aluatul pe baza și lateralele formei de copt.     
Folosiți o furculiță pentru a înțepa baza tartei.     
Coaceți într-un cuptor convențional la 180°C (356°F) pentru 18 minute.     
Lăsați la răcit.

COMPOZIȚIE
Folosiți o formă de ornat pentru a turna crema Ganache peste tartă.    
Așezați în frigider până când crema este complet răcită.     
Se presară zahăr pudră și se servește.

ÎNCERCAȚI ACEASTĂ REȚETĂ CU
INGREDIENTE
Pentru 6 porții


  • 60 ml (2.1 fl oz) cafea
  • 25 gr (0.9 oz) zahăr
  • 3 ouă
  • 60 ml (2.1 fl oz) smântână
  • 125 gr (4.4 oz) ciocolată neagră, 50% cacao
  • 100 gr (3.5 oz) făină
  • 20 gr (0.7 oz) pudră de cacao
  • 75 gr (2.6 oz) unt
  • pudră de vanilie
  • coajă de lămâie
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă