• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
25 a 41
Înghețată cu cafea

Înghețată cu cafea

AROMA PROASPĂTĂ DE VARĂ

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Cum ar fi vara fără înghețată? Dacă îți place ca delicatețele înghețate să fie dulci, proaspete și puternice, încearcă această rețetă de înghețată bogată cu cafea de la Lavazza. Este o modalitate simplă de a-ți încânta oaspeții – nu este nevoie de aparat de înghețată.

PREGĂTIRE

Pregătiți o ceașcă mică de espresso și dizolvați cafeaua instant Lavazza Prontissimo! În espresso fierbinte.
Bateți crema rece până când ajunge la consistența dorită și apoi lăsați-o în frigider în timp ce pregătiți celelalte ingrediente.
Separați albușurile și gălbenușurile.
Adăugați 100g (3.5oz) de zahăr peste gălbenușuri și bateți până când devine un amestec gros și spumos (aproximativ 3 minute). Apoi adăugați acest amestec peste frișcă.
Nu uitați să amestecați ușor.
Bateți albușurile până se întăresc, adăugând ușor 50g (1.7oz) din zahărul rămas.
Adăugați acest amestec frișcă și gălbenuș, amestecând de sus în jos.
Odată ce amestecul este neted, adăugați cafeaua rece, continuând să amestecați ușor.
Puneți înghețata într-un bol, acoperiți cu folie de plastic puneți-l în congelator.

Încearcă rețeta asta cu
INGREDIENTE
Pentru 8/10 porții


  • 3 Ouă
  • 150g (5.3oz) Zahăr
  • 300g (10.5oz) Smântână
  • 10g (0.3oz / 3 spoonfuls) Cafea instant Lavazza Prontissimo!
  • 60ml (2fl oz / 4 cups) Espresso scurt
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă