• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
22 a 41
Granita Espresso cu cremă ricotta

Granita Espresso cu cremă ricotta

O EVOLUȚIE CREMOASĂ A SPECIALITĂȚII SICILIENE.

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Scăzută
Nemaipomenită și de vară, granita espresso cu cremă ricotta, combină calitatea granitei cu bogăția cremei ricotta.

PREPARARE

Prepararea granitei. 
Fierbeți cafeaua.
Adăugați zahărul și o bucățică mică de vanilie într-un vas cu apă, apoi aduceți-le la nivelul de fierbere. 
Adăugați cafeaua, apoi compoziția o turnați într-un bol pe care îl puneți în frigider. 
Mixați cu o furculiță, la fiecare 30 de minute până când aceasta îngheață. 

Crema Ricotta și brioșe wafers
Se amestecă brânza ricotta și zahăr pudră cu o măturică electric până când amestecul cremos este neted.

Se pune în frigider.

Cercurile de brioșe se coc în cuptor pentru 5 minute la 180°C (356°F).

COMPOZIȚIA
Granita se servește într-un pahar. 
Ornamentați topul paharului un vârf de cuțin de ricotta și o briosă wafer. 

ÎNCERCAȚI ACEASTĂ REȚETĂ CU
INGREDIENTE
Pentru 4 porții


  • 500 ml (18 fl oz) cafea
  • 100 g (3.5 oz) zahăr
  • 50 ml (1.8 fl oz) apă
  • ½ păstaie de vanilie
  • 125 g (4.4 oz) brânză ricotta
  • 25 g (0.9 oz) zahăr pudră
  • 4 felii de brioșă
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă