• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
24 a 41
Upside-Down Irish Coffee

Cafea irlandeză răsturnată

O CAFEA CARE TE ÎNCĂLZEȘTE DIN CAP PÂNĂ ÎN PICIOARE

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Crema catifelată se îmbină cu gustul specific al whisky-ului irlandez și al cafelei italiene bogate. O rețetă ideală pentru zile reci, concepute pentru a încălzi inimile celor care o beau.

PREGĂTIRE

 

Puneți laptele, smântâna și zahărul, într-o tigaie mică și încălziți la foc mic. Înainte ca această cremă să ajungă la punctul său de fierbere, puneți gelatina într-un recipient cu apă rece și lăsați pentru îmbibare timp de aproximativ două minute.
Imediat ce crema începe să fiarbă, stoarceți gelatina și adăugați-o în tigaie. Amestecați ușor și apoi opriți focul. Ținând departe de căldură, adăugați whisky-ul, amestecați bine și turnați în jur de 100g (3.5oz) de amestec în fiecare pahar. Răciți în frigider timp de aproximativ 24 de ore.
După ce ați făcut cafeaua, turnați o cană peste cremă. Cafeaua irlandeză răsturnată este acum gata pentru a fi servită.

 

ULTIMUL RETUȘ

Ce ar fi să adăugați un pat de cocktail pentru a face cafeaua irlandeză mai ispititoare?

Încearcă rețeta asta cu
INGREDIENTE
5 porții


  • O ceașcă de cafea
  • 250ml (8.8fl oz) Lapte
  • 300g (10.5oz) Smântână grasă
  • 100ml (3.5fl oz) Whisky irlandez
  • 100g (3.5oz) Zahăr
  • 9g (0.3oz) Gelatină
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă