• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
14 a 41
Lichior de cafea

Lichior de cafea

PENTRU CEVA UN PIC DIFERIT DUPĂ MASA DE PRÂNZ

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Încercați acest lichior de cafea, pentru a însufleți pauza de cafea sau a vă bucura de un final gustos al prânzului sau cinei.

PREGĂTIRE

Vă rugăm să citiți înainte pentru a vă asigura că aveți toate echipamentele necesare.

Sirop de zahăr

 

Pentru a face siropul, pur și simplu combinați zahărul și apa într-o tigaie, așteptați până ajunge la fierbere și fierbeți la foc mic timp de 9 minute.
Măsurați 250g (8.8oz) din acest sirop și combinați-l cu alcoolul aromatizat.

 

Lichior

 

Lăsați vanilia și cafeaua măcinată să se infuzeze în alcool timp de 7 zile.

Filtrați această infuzie cu un filtru de pânză sau de hârtie – pe care l-ați înmuiat înainte în apă și l-ați stors – folosind o sită mare cu ochiuri fine.
Faceți un espresso.
Combinați siropul de zahăr 250g/8.8oz) cu alcoolul.
Adăugați espresso și apoi apă pentru a reduce conținutul de alcool.
Lăsați amestecul să se răcească la temperatura camerei.
Turnați într-o sticlă și puneți-o în congelator.

După ce s-a răcit, lichiorul este gata pentru a fi servit!

Încearcă rețeta asta cu
INGREDIENTE
Pentru o sticlă


  • PENTRU SIROPUL DE ZAHĂR
  • 250ml (8.5fl oz) Apă
  • 250g (8.8oz) Trestie de zahăr
  • PENTRU LICHIOR
  • 250g (8.8oz) 95° Alcool
  • 100ml (3.4fl oz) Espresso
  • 25g (0.9oz) Cafea măcinată
  • 150ml (5fl oz) Apă
  • 2 Bețe de vanilie
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă