• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
31 a 41
Ciocolată albă și mousse de cafea

Ciocolată albă și mousse de cafea

Potrivirea perfectă dintre cafea și ciocolată albă.

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Vafa crocantă din biscuit Lingua di Gatto, găzduiește spuma cremoasă și catifelată. Un contrast delicios.

PREPARARE
Rupeți ciocolata în bucăți.

Puneți-o într-un bol și topiți-o la bain-marie.

Se amestecă gălbenușurile cu zahărul.

Puneți la încălzit smântâna.

Înmuiați gelatina în apă rece.

Adăugați gălbenușurile nebătute în smântâna încălzită și coaceți la 90°C (194°F), până ce crema devine catifelată. Nu fierbeți.

Apoi adăugați gelatina stoarsă, lichior de cafea Borghetti și cafea.

Amestecați bine și lăsați la răcit, fără să se îngroașe.

Apoi adăugați frișca, amestecând bine.

Întoarceți-o la frigider pentru cel puțin 4 ore înainte de a o folosi.

PREZENTARE
Utilizați o cupă pentru a forma biluțe mici și puneți-le în conul de biscuit.
Se servește cu cremă de cafea/ciocolată albă și se decorează cu fructe de pădure.

Vă recomandăm prepararea acestei rețete cu cafea espresso.

ÎNCERCAȚI ACEASTĂ REȚETĂ CU:
INGREDIENTE
Pentru 6 porții


  • 200 gr (7oz) ciocolată albă
  • 5 gr (0.2oz) zahăr
  • 2 gălbenușuri de ou
  • 125 gr (4oz) smântână
  • 100 gr (3.5oz) frișcă
  • 50 ml (1.7fl oz) espresso
  • 10 ml (0.3fl oz) Lichior de cafea Caffè Borghetti
  • 5 gr (0.2oz) gelatină
Închide
Cono di lingua di gatto

Dificultate:
Scăzută

Timp de preparare:
20 de minute

Ingrediente pentru 6 porții:
3.5oz glazură de zahăr
2.8oz albuș de ou
3.8oz făină
2.8oz unt topit
1.8oz migdale
1.8oz vanilie pudră

Preparare:
- Se toacă migdalele fin.
- Adăugați făina, zahărul, migdalele și pudra de vanilie într-un vas și mixați ingredientele.
- Adăugați albușul de ou și amestecați-l cu făina folosind un tel.
- Se adaugă untul topit și se amestecă cu telul până când mixtura devine uniformă și netedă.
- Se bagă la frigider pentru 30 de minute.

Încălziți cuptorul la 200°C (392°F).

Se acoperă o tavă de copt cu hârtie pentru copt.
Se împrăștie o lingură plină de mixtură — 2mm grosime și 8cm în diametru — peste hârtia de copt.
Coaceți la cuptor timp de un minut și 30 de secunde, până ce suprafața devine maronie.

Se înfășoară în jurul unei sticle pentru a forma un con.


Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă