• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
40 a 41
Prăjitură cu orz

Prăjitură cu orz

O FUZIUNEA TENTANTĂ CU COCOS ȘI ORZ

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Orz și nucă de cocos: două ingrediente pe care nu te-ai fi așteptat să le găsești împreună într-o rețetă. De ce să nu gândești italienește și să nu încerci această prăjitură delicioasă pentru micul dejun?

PREGĂTIRE

Pentru această rețetă se folosește unt, care trebuie să fie foarte moale, așadar, scoateți-l din frigider cu aproximativ 2 ore înainte să fiți pregătiți să începeți preparatul.
Când este momentul, începeți prin a face orzul și a cerne făina, împreună cu drojdia și făina cu migdale. Va rezulta un aluat chiar mai ușor și mai pufos.
Cu ajutorul unui mixer electric, bateți untul și zahărul până obțineți un amestec spumos.
Adăugați ouăle, gălbenușurile, nuca de cocos, laptele, orzul și ingredientele uscate, toate treptat pentru a nu face cocoloașe.
Amestecați de jos în sus pentru a încorpora aer și a crea un amestec neted și ușor. Umpleți formele de prăjitură unse. Coaceți în cuptor la 185°C (365°F) timp de 45 minute.

ÎNCEARCĂ REȚETA ASTA CU
INGREDIENTE
Pentru 10 porții


  • 150g (5oz) Unt moale
  • 185g (6.2oz) Zahăr
  • 150g (5oz) Ou
  • 50g (1.6oz) Gălbenuș de ou
  • 225g (7.6oz) Nucă de cocos rasă
  • 75g (2.5oz) Lapte
  • 50ml (1.6fl oz) Orz
  • 200g (6.7 oz) Făină simplă
  • 50g (1.6oz) Făină de migdale
  • 22g (0.7oz) Drojdie
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă