• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
29 a 41
Cafea semi-rece.

Cafea semi-rece

O ALTERNATIVĂ EXCELENTĂ LA ÎNGHEȚATA DE VANILIE

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Scăzută
Cafeaua ”semifreddo” este un desert crocant și delicat, ușor de preparat și perfect de servit.

PREPARARE
Se bat 4 gălbenușuri de ou cu 60 g de zahăr.

Se bat albușurile cu 60 g de zahăr până se întăresc.

Înmuiați gelatina în apă rece.

Bateți crema.

Combinați smântâna cu gălbenușurile bătute.

Dizolvați gelatina în cafea și adăugați-o în amestec.

Adăugați albușurile bătute amestecând de jos în sus.

Se toarnă amestecul într-o formă dreptunghiulară.

Acoperiți cu felii de cozonac.

Cerneți cafeaua îndulcită peste cozonac.

Puneți la frigider pentru 6 ore.

COMPOZIȚIE
Tăiați o felie de semifreddo înaltă de 2.5 cm.
Tăiați-o din nou în două la un unghi de 45°.
Puneți-o pe o farfurie și serviți cu sos de caramel.

ÎNCERCAȚI ACEASTĂ REȚETĂ CU:
INGREDIENTE
Pentru o porție


  • 100 ml (3.5 fl oz) cafea
  • 4 ouă
  • 120 g (4.2 oz) zahăr
  • 250 g (8.2 oz) smântână
  • 100 ml (3.5 fl oz) caffè
  • 50 g (1.8 oz) cozonac
  • 5 g (0.2 oz) gelatină
  • sos de caramel cremos
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă