• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
2 a 41
Tagliatelle cu cafea

Tagliatelle cu cafea

Simplu, sănătos, impresionant

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Ridicată
Rețeta noastră de tagliatelle cu cafea este perfectă pentru un prânz ușor de vară. O combinație neașteptată și totuși sofisticată. Pregătiți-o pentru a vă impresiona prietenii și familia cu această rețetă neobișnuită.


PREGĂTIRE

Pentru a pregăti tagliatelle, cerneți cele două tipuri de făină, împreună cu cafeaua măcinată.
Faceți o gaură în făină și adăugați 5 ouă.
Frământați timp de 5 minute, până când aluatul este ferm și amestecat bine.
Acoperiți aluatul cu folie de plastic și lăsați-l să se odihnească timp de o oră.
Întindeți aluatul pe o placă de lemn și faceți tagliatelle cu ajutorul unei mașini de paste.
Rupeți brânză de capră în bucăți și puneți-le într-o tigaie mică cu lapte și smântână.
Adăugați sare și piper după gust și amestecați ingredientele până când smântâna devine groasă și fină. Coaceți tagliatelle.
Prăjiți pastele cu unt și alune tocate.


PREZENTARE

Turnați un strat subțire de sos de brânză pe o farfurie, apoi presărați cu alune tocate și cafea măcinată.
Împrăștiați tagliatelle peste smântână și decorați cu brânză.
Finalizați cu o presărare finală de cafea. Bon appétit!

Încearcă rețeta asta cu
INGREDIENTE
Pentru 5/6 porții


  • PENTRU PASTE
  • 350g (12.3oz) Făină simplă
  • 150g (5.3oz) Făină universală
  • 5 Ouă
  • 25g (0.9oz) Pudră de cafea
  • PENTRU SOS
  • 250g (8.8oz) Brânză de capră
  • 100ml (3.3fl oz) Lapte
  • 100g (3.5oz) Smântână
  • 75g (2.6oz) Alune de pădure
  • 100g (3.5oz) de unt pentru a putea sauté pastele
  • 5g (0.17oz) Pudră de cafea
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă