• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
38 a 41
Tartă de ciocolată și cafea

Tartă de ciocolată și cafea

UMPLUTURĂ DE CREMĂ DE CIOCOLATĂ ÎN ALUAT FRAGED DELICIOS

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Imaginează-ți o masă încărcată cu minitarte delicioase, umplute cu o cremă bogată în cafea și ciocolată, decorată exacta așa cum îți place. Aceste dulciuri ușor de preparat îți vor încânta ochii și cerul gurii.

PREGĂTIREA UMPLUTURII

Cremele de cafea și bezea vor fi amestecate împreună. Citiți mai jos pentru a afla cum se pregătește fiecare dintre ele.


Pentru crema de cafea

Începeți prin a face cafeaua și tăierea în bucăți a ciocolatei. Bateți ouăle, gălbenușurile și zahărul împreună într-un bol, apoi adăugați amidonul de porumb. Nu uitați regula de bază: amestecați ușor cu mâna.


Încălziți puțină apă într-o tigaie mare. După ce a ajuns la punctul de fierbere, turnați amestecul de ouă în apă și gătiți timp de 2 minute. Acest lucru va produce un amestec gros. Adăugați cafeaua pe care ați pregătit-o mai devreme, luați-o de pe foc și adăugați ciocolata tăiată în bucăți, amestecând bine cu un tel sau un blender de mână până când ciocolata s-a topit complet. Lăsați crema să se răcească în frigider.

 

Pentru crema de bezea

Puneți ingredientele într-un bol și bateți până când amestecul este gros și spumos. Această etapă poate dura până la 5 minute. După ce crema s-a răcit, adăugați aproximativ  (1.7oz) de cremă de bezea pentru fiecare 150g (5.2oz) de cremă pe ați obținut-o și amestecați bine.

ÎNCEARCĂ REȚETA ASTA CU
INGREDIENTE
Pentru 10 porții


  • PENTRU ALUAT FRAGED:
  • 300g (10.6oz) Făină simplă
  • 100g (3.3oz) Zahăr
  • 100g (3.3fl oz) Ulei de măsline
  • 1 Ou
  • 40g (1.3oz) Gălbenuș de ou
  • 6g (0.2oz) Drojdie
  • Pudră vanilină
  • Sare
  • Jumătate de coajă de lămâie
  • PENTRU CREMA DE CAFEA:
  • 200g (6.76oz) Apă
  • 300ml (10.1fl oz) Cafea infuzată
  • 2 Ouă
  • 20g (0.6oz) Gălbenuș de ou
  • 50g (1.7oz) Zahăr
  • 40g (1.3oz) Amidon de porumb
  • 75g (2.5oz) Ciocolată
  • PENTRU CREMĂ DE BEZEA:
  • 60g (2oz) Albuș de ou
  • 120g (4oz) Zahăr
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă