• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
41 a 41
Trufe de cafea

Trufe de cafea

UNA NU ESTE NICIODATĂ DE AJUNS.

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
Trufele de cafea sunt ciocolățele mici de formă sferică, acoperite cu alune pisate, nuga și pudră de cafea. Atât de delicioase, încât una nu este niciodată de ajuns.

PREPARARE
Rupeți ciocolata în bucăți.
Puneți la fiert smâmtâna cu lichiorul.
Turnați lichidul peste ciocolată și amestecați până se dizolvă.
Adăugați untul bucățele și amestecați bine.
Puneți amestecul într-un recipient și lăsați la răcit.


COMPOZIȚIE
Se împarte aluatul în bucăți, iar cu mâna faceți bile mici.
Se prepară un amestec din zahăr de trestie și ghimbir, tăiat în bucăți.
Se prepară un amestec din 50 g de pudră de cafea și 2 g de pudră de cafea.
Puneți alunele pisate pe o farfurie.
Tăiați nuga cubulețe și aranjați-o pe o farfurie.
Rulați biluțele în amestecurile diferite, pentru a obține diferite tipuri de trufe.

ÎNCEARCĂ ACEASTĂ REȚETĂ CU:
INGREDIENTE
Pentru 20 de trufe (recomandat pentru 4/5 porții)


  • 25 ml (0.9 fl oz) espresso sau cafea
  • 200 g (7 oz) ciocolată albă
  • 60 g (2.1 oz) smântână
  • 30 g (1.5 oz) alune pisate
  • 30 g (1.5 oz) nuga tare sau torrone, mărunțite
  • 25 g (0.9 oz) unt
  • 5 ml (0.2 fl oz) rom
  • 3 g (0.1 oz) pudră de cafea
  • zahăr de trestie
  • 30 g (1.5 oz) pudră de ghimbir
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă