• Tipăriți
  • Preferințe
Lavazza
35 a 41
Prăjitură cu cafea fără gluten

Prăjitură cu cafea fără gluten

O PRĂJITURĂ CU CAFEA UȘOARĂ ȘI PUFOASĂ, PERFECTĂ PENTRU DIETELE FĂRĂ GLUTEN

PRINTEAZĂ REȚETA
DIFICULTATE
Medie
O prăjitură surprinzător de moale și ușoară, pentru cei cu intoleranță la gluten. Delicioasă chiar și pentru un mic dejun sau bucurați-vă de ea ca un desert delicios.

PREGĂTIRE

Pregătiți cafeaua și lăsați-o să se răcească pentru un timp – trebuie să fie călduță înainte de a o utiliza. Începeți prin a separa gălbenușurile și albușurile de ou. Cu ajutorul unui tel, combinați cafeaua cu ulei și coajă de lămâie.
Cerneți făina și amidonul împreună cu drojdia, zahărul și vanilia pentru a face amestecul chiar mai moale și mai pufos.
După ce bateți albușurile de ouă până ajunge un amestec pufos, adăugați-le în amestec; nu uitați să le îndoiți din partea de sus pentru a evita cocoloașele. Ungeți câteva forme pentru prăjitură sifon pentru o singură porție și turnați amestecul. Apoi coaceți prăjitura timp de 35 de minute la 150°C (300°F).

ÎNCEARCĂ REȚETA ASTA CU
INGREDIENTE
8/10 porții


  • 4 Ouă
  • 60ml (2.1fl oz) Ulei de semințe
  • 100ml (3.5fl oz) Cafea
  • 150g (5.3oz) Zahăr pudră
  • 1g (0.04oz) Sare
  • 75g (2.6oz) Amidon de cartofi
  • 30g (1.06oz) Făină de orez
  • 40g (1.6oz) Amidon de porumb
  • Jumătate de coajă de lămâie
  • 8g (0.28oz) Drojdie
  • 0.5g (0.2oz) Esență de vanilină
Toate rețetele pe bază de cafea pe care le poți prepara acasă