• Tipăriți
  • Preferințe
Școala Espresso Cursuri de Formare

Școala Espresso este o secțiune a Centrului de Formare Lavazza, dedicată oamenilor care doresc să învețe mai mult despre cafea, și să dobândească abilitățile necesare pentru a deveni barmani profesioniști.

Participarea la Școala Espresso înseamnă a fi parte a celei mai mari școli de cafea din lume, al cărui scop este de a disemina cultura espresso prin formarea și educarea oamenilor despre aromă.

Espresso italian autentic
separator-half-oro
Adevăratul espresso italian
durată:1 zi
separator-half-oro

Suntem într-un moment când munca într-o cafenea necesită mai mult decât un input intelectual. Calea existenţială și profesională necesită cunoştinţe științifice și tehnologice, capacitatea de a învăța noi modalități de a transmite semnificații și reconversii din ce în ce mai complexe. Simpla învățare nu este suficientă. Astăzi, avem nevoie de asemeni să “învățăm cum să învățăm”, “învățăm să fim”, și “învățăm să trăim împreună”. În acest scenariu de piață, în care un avantaj competitiv depinde de contribuția oamenilor, și constanta actualizare a competențelor, oferirea seminariilor pe aceste teme este concepută pentru a spori oamenilor cunoștințele specifice despre cafea, și în special despre cafeaua tipic italiană, espresso.

separator-half-oro
Prepararea espresso-ului
durată:1 zi
separator-half-oro

Un curs extrem de tehnic, practic care explică cel mai bun mod de a extrage cafeaua expresso, cu accent pe utilizarea corectă și întreţinerea echipamentului aferent. Cursul se va concentra de asemenea pe modalitatea de a face excelente cappuccino și alte băuturi pe bază de cafea. Toate acestea sunt doar o scurtă introducere dintre multe subiecte care vor fi explicate în timpul zilei, pentru a ajuta participanții să dobândească specializare și cunoştinţe despre cafea.

separator-half-oro
Espresso este profitabil
durata: 1 zi
separator-half-oro

O zi reușită care este dedicată oricui interesat în descoperirea istoriei, tradiției și inovația produselor Lavazza, în timp ce descoperi atracțiile și cultura din Torino. După cum este cunoscut, Lavazza a fost fondată în Torino și orașul a fost casa a nu mai puțin de patru generații ale familiei care au condus compania. Formatorii de la Centrul de Formare din Torino vor fi încântați sa însoțească participanții într-un tur cultural și educațional, pentru a descoperi unele dintre principalele cafenele istorice ale Torino-ului, și în mod particular cafeneaua San Tommaso. Turul include de asemeni o vizită la cel mai mare ținut istoric a primei capitale a Italiei - de la Mole Antonelliana, monumentul simbolic din Torino, la Royal Palace, rezidența oficială Savoy, și Palazzo Carignano, unde a fost convocat primul parlament italian.

separator-half-oro
Degustarea espresso-ului
durată: 1 zi
separator-half-oro

Un seminar pentru oricine dorește să exploreze zona complexă de analiză senzorială și să învețe aspecte fiziologice, anatomice si psihologice de care avem nevoie a le cunoaște pentru a utiliza pe deplin ceea ce Natura ne-a dat. Organele noastre senzoriale, fie că le folosim pentru a percepe ce este în jurul nostru, fie pentru a efectua o analiză senzorială a cafelei.

Manager pentru Bar Espresso
separator-half-oro
Manager pentru Bar Espresso
durată:1 zi
separator-half-oro

Un curs teoretic și practic pentru a defini activitatea de barman. Lecția explorează subiecte legate de tematici de "a şti cum să fii" ca un instrument de auto-îmbunătățire, "a şti cum să faci" cu scopul de a îmbunătăți abilitățile practice în folosirea echipamentelor, a spațiului de bar și a produselor, "a şti cum să gestionezi", o temă care se ocupă cu metodele și modalitățile de creștere a afacerilor și stimularea loialității clienților, folosind o atracție emoțională și o abordare de apropiere relațională.

separator-half-oro
Espresso la dispoziția dumneavoastră
durată:1/2 zi
separator-half-oro

Espresso la dispoziția dumneavoastră este un curs de formare condus de un antrenor consultant Lavazza cu experiență recunoscută în lumea cafelei, care oferă clienților formare și susținere în modul de îndeplinire a sarcinilor, precum și furnizarea de informații și consiliere. Expertul Lavazza va identifica în primul rând abilitățile existente ale clientului, și apoi va adăuga factori pentru a dezvolta expertiza și abilitățile lor profesionale pentru îmbunătățirea afacerii.

separator-half-oro
Espresso: marketing și management pentru cafenele
durată:2 zile
separator-half-oro

Un curs intensiv, concentrat pe toate aspectele operative și de gestionare legate de conducerea unei cafenele, cu o atenție specială pe succesul unei afaceri. Un curs de învățarea unei metode de lucru, care va evidenția și va optimiza anumite domenii critice: deșeurile zilnice, analiza de cost și control. Cursul își propune să dezvolte metode inovatoare pentru a ajuta la creșterea cifrei de afaceri a cafenelei și de a construi loialitatea clienților printr-o abordare mai emoțională și relațională. Marketingul activ și visual merchandasing sunt noile elemente care vor permite barmanului să adopte o abordare antreprenorială și vizionară în cadrul companiei. Cursul se va concentra de asemeni pe afișajul logic al produselor și pe amenajarea spațiilor și a materialelor care atrag cel mai bine atenția clienților și motivează cumpărăturile.