• Tipăriți
  • Preferințe

Încă o dată sprijinind #Apărătorii Pământului

Dali are 27 de ani și produce ardei iuți serrano în Mexic. Anderson Ricardo are 33 de ani și are o afacere cu cafea În Brazilia. Dali și Ricardo sunt doi tineri sud-americani reprezentativi pentru noua generație de #EarthDefenders (Apărători ai Pământului), în centrul fotografiilor din Calendarul Lavazza 2016 “From Father To Son”, produs în colaborare cu Slow Food.De fapt, Lavazza și Slow Food au lucrat împreună încă din 1996, în vederea răspândirii unei culturi alimentare bazate pe calitate și atenție asupra durabilității procesului de producție. O călătorie împărtășită care de-a lungul anilor a devenit o serie de proiecte care sprijină micile comunități de cutivatori, care urmăresc proiecte virtuoase de dezvoltare în întreaga lume.


Slow Food

Pentru al doilea an consecutiv, Lavazza produce Calendarul său în partneriat cu Slow Food, dedicându-l eroilor moderni ai Pământului, care va cuprinde de asemenea, Terra Madre Giovani - We Feed the Planet, evenimentul care între 3 și 6 Octobrie, va aduce mai mult de 2,000 de fermieri tineri din 120 de țări din întreaga lume, la Milano pentru a discuta viitorul alimentelor și al planetei.

În calitate de Partener Oficial al evenimentului, Lavazza va conduce atelierul “Inovații, climat și durabilitate: viitorul cafelei în mâinile cultivatorilor și producătorilor tineri” (Luni 5 octombrie, prin intermediul Privata Cuccagna 2 – de la 2.30p.m. la 6p.m.), cu Mario Cerutti, Directorul Lavazza de Cafea Verde & Relații Corporatiste, care va participa alături de Carlo Petrini, Fondatorul Slow Food, și Francesco Torrigiani, Managerul Osfam Italia pentru America Centrală și zona Caraibelor.

Topicul discuțiilor cuprinde: efectele schimbării de climă asupra producției de cafea, noile tehnici și noile abordări introduse de tinerii cultivatori de cafea și importanța abordării durabile, de asemenea, în termeni de beneficii pentru comunitățile locale.

Calendarul Lavazza este vândut într-o ediție limitată, în vederea sprijinirii evenimentului organizat de Slow Food Youth Network și a proiectelor pe care tinerii le vor duce mai departe de la eveniment. Acesta poate fi cumpărat în Milano din Pavilionul Slow Food Pavilion de la Expo, Eataly Smeraldo și Cascina Cuccagna sau online pe slowfood.it (de marți 29 septembrie).