• Tipăriți
  • Preferințe

O AFINITATE BAZATĂ PE VALORI

Lavazza și haute cuisine, o potrivire cu gust

Mai multe info

O tradiție pentru a fi mai întâi explorată și apoi depășită.
Experimentarea: un teren de antrenament pentru pasiune.
Intuiția care vine din cunoașterea perfectă a produsului.
Calitatea totală este condiția esențială.

Acestea sunt doar câteva dintre valorile pe care Lavazza le are în comun cu bucătarii șefi de top de astăzi, italieni și străini: angajamentul constant al companiei de a excela și flerul pentru cercetare, au găsit o potrivire perfectă în lumea haute cuisine. Totul a început în 1996, când parteneriatul Lavazza-Slow Food a fost lansat și a continuat cu un parteneriat cu Universitatea Pollenzo de Științe Gastronomice. Centrul de Formare Lavazza a devenit locul Universității pentru masteranzii în cafea.

A fost Centrul de Formare, cu divizia sa dedicată pentru experimentarea produsului, cel care în 1998 a dat un impuls suplimentar legăturii Lavazza cu lumea bucătăriei extravagante. Ideile intuitive ale echipei Lavazza au fost transformate în noi modalități de a savura cafeaua.

Afinitatea cu spiritul îndrăzneț, inovator, atât al bucătarilor internaționali cât și al celebrilor bucătari italieni, stelele noii "nouvelle cuisine", au fost clare și o serie de parteneriate s-au format rapid.

A început cu Ferran Adrià în 2002, și primul succes al acestor întâlniri a fost uimitor, odată cu crearea unor noi tehnici și instrumente dedicate (de la "sferificare" la CoffeeCooler). Alte colaborări îi includ pe faimoșii bucătari italieni Carlo Cracco și Davide Oldani.

Lavazza face de asemenea parteneriate cu câteva evenimente importante: Lo Mejor de la Gastronomia în Spania, Identità Golose în Italia și Festival Off (Omnivore Food Festival) în Franța.