Citiţi textul infograficului

Presa franceză: cum se folosește

  1. Cum se folosește presa franceză

  2. SECRETELE PRESEI FRANCEZE

    În presa franceză cafeaua se lasă pe fund. Aceasta înseamnă că uleiurile esențiale ale cafelei se amestecă în apă, în loc să fie reținute de filtru.
    Astfel se obține o cafea mai puternică, mai densă și mai condimentată.

  3. CE TIP DE CAFEA AR TREBUI SĂ FOLOSESC

    Dacă dorești o cafea cu multă cafeină, alege unul prăjit puțin: cu cât bobul e mai deschis, cu atât a fost prăjit mai puțin, deci are o cantitate de cafeină naturală mai mare.

    Prăjirile mai lungi dau boabelor un gust mai profund și mai plin. Prăjirile mai ușoare sunt mai puțin amare și au un gust rezidual mai dulce.

    Măcinarea trebuie să fie medie: în acest fel praful nu blochează filtrul, ci, din contră, îi permite o acțiune omogenă. Aceasta înseamnă că praful de cafea poate fi absorbit în lichid.

  4. GATA ÎN CÂȚIVA PAȘI

    Fierbeți apa într-un Kettle sau într-o oală separată.

    Înainte de a pune praful de cafea, preîncălziți cafetiera.

    Puneți 30 g. de cafea măcinată.

    Vărsați 250 ml de apă caldă în cafetieră și așteptați 30 de secunde pentru preinfuzie.

    Amestecați si acoperiți cu un piston / filtru timp de 3 sau 4 minute.

    Scufundați pistonul și apăsați-l ușor în jos pentru a separa partea solidă de apă.

  5. NU DOAR CAFEA

    Cu presa franceză puteți prepara și Ceai, cafea de orz și puteți să încercați să faceți cafeaua cu tehnica de extragere la rece.

  6. Nu vă rămâne altceva de făcut decât să găsiți cafeaua cu prăjirea potrivită pentru dumneavoastră, FOLOSIȚI PRESA FRANCEZĂ ȘI BUCURAȚI-VĂ DE O CAFEA FIERBINTE “IN A MUG”.

Ți-a plăcut acest articol? Click pe icon pentru a gasi conținut similar.

Distribuiți pagina pe ......