Cana de cafea moka
Prepararea
Focul
Zahărul

Citiţi textul infograficului

Cum să preparați cafeaua cu cana de cafea moka

  1. Cana de cafea moka

  2. Simplitatea înainte de toate

    În cazul în care dețineți un aparat nou, să nu uitaţi să o rodați: înainte curățați-o cu apă şi bicarbonat de sodiu şi apoi faceți de două ori cafea (dar fără să o beți!).

    Apa se toarnă în rezervorul inferior până la supapă.

    Utilizaţi numai apă caldă pentru a curăţa moka.

  3. Amestecul

  4. Cantitatea potrivită

    Cafelele mai intense și cu gust mai puternic, precum Qualità Rossa și Crema e Gusto, sunt perfecte pentru consumul de dimineaţa şi în prima jumătate a zilei.

    Cafelele mai aromate și mai delicate precum Qualità Oro și Lavazza Club, sunt potrivite pentru pauza de după-amiază sau seara.

  5. Prepararea

  6. Nu fiți niciodată excesivi

    Umpleți filtrul de cafea până la marginile fără a abunda şi lăsaţi-l moale: nu apăsaţi cafeaua în filtru şi nu îl găuriți. Ați modifica astfel timpul optim de contact dintre apă și cafea.

    Așezați cafeaua în filtru bătând uşor partea de jos pe o suprafaţă plană.

    Acum puteți să inseraţi filtrul în partea inferioară.

  7. Apa

  8. Răbdarea și ritmul lent sunt foarte importante

    Este important să folosiţi apă minerală proaspătă cu conţinut scăzut de minerale, pentru a preveni modificarea aromei de cafea.

    Nu utilizați apa fierbinte pentru a accelera fierberea.

  9. Focul

  10. Secretul este ritmul lent

    Este mai bine să încălziți la flacără redusă pentru a ridica temperatura treptat: apa trebuie să fiarbă încet.
    Acest lucru permite o extragere mai lentă şi atentă evitând încălzirea excesivă până la topirea mânerului.

  11. Zahărul

  12. Nu există dulce fără amar

    Iubitorii de cafea şi oamenii curajosi o beau fără zahăr, dar este normal să fie îndulcită în funcţie de gustul personal al fiecăruia.

  13. Procedura

  14. Detaliile sunt importante

    Cafea incepe sa fie extrasă dinrecipientul său, de îndată ce apa începe să se încălzească.

    Zgomotul bolborosit ne spune că apa este terminată: cu stingerea focului evitați fierberea cafelei şi arderea sa.

    De îndată ce este gata, amestecați cafeaua cu o linguriță pentru a o face mai omogenă, şi apoi turnați-o în ceașcă.

  15. Și acum savurați-vă cafeaua!

Ți-a plăcut acest articol? Click pe icon pentru a gasi conținut similar.

Distribuiți pagina pe ......