• Tipăriți
  • Preferințe

CAFEAUA NOASTRĂ

Călătoria cafelei Lavazza - spusă prin fotografii Steve McCurry

Cafeaua Lavazza

Pasiunea noastră pentru cafea, cultura și prelucrarea sa

În fiecare an, Lavazza selectează cele mai bune cafele din plantațiile din toată lumea, în scopul de a crea amestecurile noastre specializate – pentru recipientul cafelei moka, cu care fierbem cafeaua noastră de mic dejun; espressoul pe care îl bem la bar după prânz și cappuccino-ul de la automat, pentru cafeaua noastră din pauza de muncă.

Echilibrul minunat al fiecărui amestec este obținut prin amestecarea mai multor tipuri de cafea, care diferă în ceea ce privește calitatea (Arabica sau Robusta), tipul de procesare (spălată sau naturală) și, în cele din urmă, țara și originea. Toate beneficiile și caracteristicile acestor elemente, sunt integrate și combinate pentru a produce o cafea perfect echilibrată, cu un gust distinct, aromă și formă.

Selectarea celor mai bune cafele

Din plantațiile din întreaga lume, Lavazza selectează cele mai bune cafele pentru a crea numeroase amestecuri care ne bucură în fiecare zi.

Planta de cafea mereu verde, crește între Tropicul Racului și Tropicul Capricornului.
Include aproximativ 66 de specii, din care doar două sunt cultivate și comercializate: Cafeaua Arabica și Cafeaua Canephora, cunoscută sub numele de Robusta.


Arabica

Arabica

Cafeaua Arabica, reprezintă astăzi două treimi din producția de cafea din lume. Planta este destul de delicată și necesită o mai mare atenție și grijă, decât soiul Robusta; boabele au o formă ovală alungită.


Robusta

Cafeaua Canephora (Robusta) este foarte răspândită în Africa, Asia, Indonezia și Brazilia, și reprezintă aproximativ o treime din producția mondială.

Cafea Canephora (Robusta)
De la recoltare, până la procesare

Amestecând, prăjind și măcinând

Excelența cafelei Lavazza de azi, este rezultatul final al ideilor lui Luigi Lavazza, prima persoană care a creat amestecurile noastre, combinate cu o experiență de prăjire de 120 de ani.

Crearea de amestecuri perfecte este una din sarcinile degustătorilor de profesie, care, datorită experienței lor, au un simț rafinat al gustului și mirosului. Ei exploatează aceste simțuri pentru a selecta și combina diferite tipuri de cafea, până când obțin aroma exactă pe care o caută.

Datorită cercetării tehnologice constante, ultimele decenii au cunoscut o schimbare de la sistemul tradițional de prăjire la un proces mai inovativ, în care prăjirea are loc prin intermediul convecției aerului cald, în care fluxuri de aer cald sunt trecute prin boabele de cafea.

Gradul de măcinare (normal, mediu sau grosier) modifică rezistența cafelei la fluxul de apă, care influențează viteza de extracție și prin urmare caracteristicile senzitive finale ale băuturii din ceașcă.


Află mai multe despre ambalarea produselor Lavazza.

Ambalarea

Cafeaua este un produs delicat, sensibil la lumină, aer, căldură și umiditate.

Departamentul de Cercetare și Dezvoltare, lucrează în mod constant pentru a dezvolta noi soluții care combină garantia produselor, inovarea și respectarea mediului.

Prepararea cafelei

În Italia, cafeaua este preparată într-un recipient tradițional moka sau într-un aparat de espresso. În restul lumii, prin contrast, cafeaua este preparată prin metoda infuziei, așa cum este cazul cafelei turcești sau prin metoda cu filtru, așa cum este cazul cafelei de stil american.

Chintesența cafelei

Chintesența cafelei

Espresso-ul este tipul de cafea cel mai frecvent consumat în Italia.

Caracteristica sa principală este că acesta, se obține prin infuzie sub presiune. Rezultatul este o băutură foarte concentrată, cu o aromă intensă și gust rafinat, chiar dacă acest lucru nu a fost obiectivul noii tehnologii de extracție, dar pentru a fierbe cafeaua mai repede. De fapt, cuvântul ”espresso” derivă din viteza la care a fost fiartă cafeaua (inițial i-a luat 45 de secunde), când a fost comandată, doar pentru clientul care a solicitat-o.