• Tipăriți
  • Preferințe

ESPRESSO-UL ITALIAN AUTENTIC

Cafeaua italienilor

Espresso este recunoscut în întreaga lume ca fiind chintesența cafelei italiene.
"Espresso" înseamnă "făcut la comandă", prepararea rapidă fiind tipică acestei cafele concentrate. Caracteristicile sale esențiale, caimacul ferm, corpolența și aroma intensă sunt rezultatul unui sistem de extracție prin presiune al cafetierei.
În zilele noastre, cafetierele de espresso de acasă permit multor italieni să experimenteze în fiecare zi cum alchimia dintre patru elemente de bază - apă, temperatură, presiune și cafea - produce un rezultat perfect.

separator-half-oro
Aburul său eliberează arome intense.
separator-half-oro

Parfumurile sale aromatice pot fi o reminiscență de flori, fructe sau ciocolată.

separator-half-oro
Spuma sa este densă, de culoarea alunelor.
separator-half-oro

Caimacul unui espresso perfect nu ar trebui să fie niciodată lipsit de conținut, să dispară repede sau prea deschis sau închis la culoare.

separator-half-oro
Corpul: o chestiune de densitate.
separator-half-oro

Corpul său - însemnând structura sa sau densitatea - rezultă din concentrația substanțelor dizolvate. Densitatea, onctuozitatea și vâscozitatea cafelei ar trebui să poată fi distinse clar de intensitatea parfumurilor și aromei sale.

separator-half-oro
Gustul este fondat pe cei patru parametrii.
separator-half-oro

Un espresso perfect poate prezenta un nivel mai înalt sau scăzut de amărăciune, aciditate, salinitate sau dulceață, ca urmare a unei predominanțe a unuia dintre gusturi.


Cup
Ceașcă Nici recipientul care ține cafeaua nu este ales întâmplător. Adevăratul espresso italian ar trebui servit într-o ceașcă de calitate, pre-încălzită la 35-40°C (95-104°F), având o formă de trunchi de con și o capacitate maximă de 70 ml (2.5fl.oz).

Va recomandăm să folosiți sistemul Lavazza A Modo Mio pentru a obține un rezultat consistent de calitate superioară. Nimic nu este lăsat la întâmplare: din momentul în care sunt selectate cafelele care alcătuiesc amestecul, la prăjirea și măcinarea boabelor, până la crearea aparatelor de cafea și a capsulelor.