• Tipăriți
  • Preferințe

ARTA AMESTECULUI

Doar cei cu o cunoaștere profundă a cafelei pot crea combinații ideale.

Experții de la Cercetare & Dezvoltare călătoresc la sediul local pentru a gusta cafeaua verde, astfel încât să poată selecta cele mai bune calități pentru a le putea folosi în amestecurile Lavazza.

Cafeaua selectată trece apoi la nivelul de amestecare: o artă reală, inventată de însuși Luigi Lavazza acum o sută de ani. Amestecurile sunt rețete secrete, preparate cu grijă, ceea ce fac cafeaua producătorului unică și recunoscută. Toate produsele Lavazza pentru segmentele acasă, birou și bar sunt amestecuri. Cele mai bune amestecuri includ până la cinci sau șase tipuri diferite de cafea (numite origini) și pot fi 100% Arabica sau un amestec de Arabica și Robusta: primul este dulce și aromat, acesta din urmă este corpolent și intens.

În termeni generali, o Arabica spălată va fi mai fină și mai acidă decât un amestec natural, care are o aromă mai dulce și mai echilibrată, pe când o Robusta spălată, de exemplu, va fi mult mai rafinată decât o aromă naturală.

Aroma amestecului se schimbă în funcție de proveniența diferitelor cafele: o prevalență a originilor braziliene va da o aromă plină, de ciocolată, în timp ce dintr-una cu origini din America Centrală se obțin amestecuri de cafea mai aromate și mai delicate .

O atenție deosebită este acordată amestecurilor decofeinizate: punctul de start este cafeaua decofeinizată prin metoda dioxidului de carbon natural. Procesul se bazează pe capacitatea CO2-ului de a extrage cafeina fără a interfera cu caracteristicile senzoriale ale cafelei.