• Tipăriți
  • Preferințe

CUM SA PREPARAȚI CAFEAUA

Metodele de preparare ale cafelei din toată lumea


Cană cu filtru
Cană cu filtru Cafeaua în stil american poate fi preparată cu o cană cu filtru, care este similar cu presa franceză, însă fără piston.

Cantitățile ideale pentru acest tip de preparare sunt: o lingură plină de cafea la 200 ml de apă.

AMESTECURILE MĂCINATE MEDIU/GROSIER SUNT IDEALE PENTRU PREPARAREA CAFELEI FOLOSIND O CANĂ CU FILTRU.


Pistonul/ Presa franceză Pistonul, care se mai numește și presă franceză sau cafetiera, este un cilindru de sticlă cu un filtru piston poziționat în capac, folosit pentru a prepara cafeaua americană.

Se adaugă apă fierbinte și cafea măcinată în cilindru și pistonul este apoi presat în jos după câteva minute.

Secretele preparării cu un filtru piston sunt:

1) Încălziți ceștile și cafetiera cu apă fierbinte.

2) Umpleți cilindrul cu apă care este foarte fierbinte dar nu clocotită, altfel acest lucru poate distruge aroma cafelei.

3) Puneți o lingură de cafea măcinată pentru fiecare persoană/ceașcă.

4) Înlocuiți capacul (pistonul) si lăsați-l să stea timp de aproximativ trei minute.

5) Împingeți pistonul încet, fără a apăsa excesiv.

AMESTECURILE MĂCINATE MEDIU/GROSIER SUNT IDEALE PENTRU PREPARAREA CAFELEI FOLOSIND O CANĂ CU FILTRU.

Plunger

Espresso Espresso înseamnă "făcut la faţa locului", pentru a sublinia metoda particulară de preparare a cafelei sub presiune într-un aparat profesional.

Primul prototip al unui aparat espresso datează din 1855 și a fost prezentat la Expoziția Universală din Paris.

Metoda specială de extracție folosită produce o băutură foarte concentrată cu o aromă intensă și parfumată.

Espresso

Cana moka
Cana moka Cana de cafea moka este omni-prezentă în casele italienilor.

Aceasta constă într-o cameră inferioară care este umplută cu apă, un filtru unde se adaugă cafeaua și o cameră de colectare unde cafeaua gata preparată ajunge după trecerea prin filtrul

Apa fierbinte trece prin filtrul cu pulberea de cafea pentru a produce o băutură prin percolare.

Cele trei secrete pentru prepararea unei cafele excelente prin aceasta metodă de preparare sunt:

1. Umpleți camera de jos cu apa rece și nu treceți de nivelul de supapă.

2. Nu tasați pulberea de cafea în filtru.

3. Depărtați cana moka de sursa de căldură înainte de gâlgâitul cafelei; cu alte cuvinte înainte să fie cafeaua toată afară.