• Tipăriți
  • Preferințe

USTENSILE DE CAFEA PENTRU REȚETE CREATIVE

Instrumentele de Cafea exclusive pentru a pregăti și servi specialitățile de Coffee Design

Conținutul inovator al rețetelor de Design de Cafea; aceasta înseamnă că echipa Centrului de Formare Lavazza adesea trebuie să proiecteze ustensile speciale astfel încât băuturile pot fi preparate și savurate la capacitate maximă. 

 

 

Echipa Lavazza este câteodată asistată în procesul de design de către aceiași bucătari care au creat rețetele originale: de la Ferran Adrià la Davide Oldani.

 

LINGURIȚA ÈSPESSO LINGURIȚA ÈSPESSO 2003 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià




Creată de designer-ul spaniol Toni Segarra, aceasta este lingurița perforată realizată special pentru èspesso, prima cafea solidă din istorie. Gaura din centru este menită sa evidențieze textura solidă a èspesso-ului.

 

PASIUNE, CERCETARE, EXCELENȚĂ, IDEI
Ceea ce au în comun cafeaua Lavazza și cei mai renumiți bucătari șefi italieni de astăzi. Află mai mult

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza prezintă un univers cu specialităţi espresso noi şi originale. Află mai mult

PAHARUL PASSION>ME PAHARUL PASSION>ME 2004 - Echipa Lavazza - Ferran Adrià




Inventat de designer-ul Claudio Caramel și patentat de Lavazza, paharul Passion> me combină funcționalitatea tradițională cu o abordare interactivă a servirii. Cocktail-ul Passion>me este servit cu ingredientele de bază deja mixate în pahar, peste care este apoi pus capacul răsturnat, ce conține cafeaua espresso. Consumatorul adaugă cafeaua peste celelalte ingrediente, creându-și astfel propriul său cocktail.

PASIUNE, CERCETARE, EXCELENȚĂ, IDEI
Ceea ce au în comun cafeaua Lavazza și cei mai renumiți bucătari șefi italieni de astăzi. Află mai mult

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza prezintă un univers cu specialităţi espresso noi şi originale. Află mai mult

DOUBLE CUP DOUBLE CUP 2007 – Echipa Lavazza




Double Cup, patentat de Lavazza, a fost inspirat de tradiția vietnameză în care cafeaua și frișca sunt servite separat. Double Cup reprezintă o accepțiune modernă a conceptului de a savura două texturi și temperaturi diferite în același recipient, la fel ca la Tandem Espresso și Tandem Cappuccino.

PASIUNE, CERCETARE, EXCELENȚĂ, IDEI
Ceea ce au în comun cafeaua Lavazza și cei mai renumiți bucătari șefi italieni de astăzi. Află mai mult

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza prezintă un univers cu specialităţi espresso noi şi originale. Află mai mult

CAPPUCCINATORE CUOR DI CREMA CAPPUCCINATORE CUOR DI CREMA 2009 – Echipa Lavazza




Expresia fundamentală a culturii cafelei în toată splendoarea ei, preparatorul de cappuccino Cuor di Crema, este rezultatul unui parteneriat dintre echipa Centrului de Formare Lavazza și Equipment Business Unit. Patentat de Lavazza, Cuor di Crema reprezintă un mod simplu prin care îți poți face propriul cappucino la tine acasă, precum și o întreagă serie de băuturi calde sau reci inspirate din tradiția italiană a cafelei.

PASIUNE, CERCETARE, EXCELENȚĂ, IDEI
Ceea ce au în comun cafeaua Lavazza și cei mai renumiți bucătari șefi italieni de astăzi. Află mai mult

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza prezintă un univers cu specialităţi espresso noi şi originale. Află mai mult

ESPOON ESPOON 2010 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià




Iată un mod simplu și totodată genial de a-ți amesteca zahărul din cafea fără a distruge frișca de deasupra și în același timp să păstrezi întreaga aromă a espresso-ului. Espoon este o linguriță pentru cafea cu o gaură în mijloc, realizată în exclusivitate pentru Lavazza de către designer-ul Davide Oldani, de asemenea unul dintre cei mai cunoscuți bucătari șefi ai lumii. Când Espoon intră în contact cu crema espresso-ului, ea previne ca aroma să se disperseze și oprește cafeaua din a se răci prea rapid, lucru care se întâmplă în cazul linguriței de cafea tradiționale.

DAVIDE OLDANI
Bucătarul șef al restaurantului D’O, a colaborat cu echipa Centrului de Formare. Află mai mult

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza prezintă un univers cu specialităţi espresso noi şi originale. Află mai mult

COFFEE COOLER COFFEE COOLER 2011 – Echipa Lavazza




Acest instrument inovativ este folosit la prepararea Geloespresso, noul mod de a savura clasica cafea cu gheață. În recipientul, patentat de Lavazza, se așază mai întâi gheața peste care se toarnă espresso-ul fierbinte. Se adaugă zahăr după gust. În doar câteva secunde cafeaua strecoară gheața printr-o gaură special calibrată în paharul ce se află sub recipient și se răcește la perfecție. Privește magia cum se dezvăluie prin transparentul Coffee Cooler. Simplu și totuși sofisticat.

PASIUNE, CERCETARE, EXCELENȚĂ, IDEI
Ceea ce au în comun cafeaua Lavazza și cei mai renumiți bucătari șefi italieni de astăzi. Află mai mult

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza prezintă un univers cu specialităţi espresso noi şi originale. Află mai mult

MIXER MULTIFUNCȚIONAL MIXER MULTIFUNCȚIONAL 2012 – Echipa Lavazza




Această gamă, extinsă și variată, de băuturi de tradiție Lavazza, are nevoie de un echipament tehnologic adecvat. Noul și exclusivul Mixer Multifuncțional este rezultatul căutării necontenite a companiei pentru inovație.

Dezvoltat și patentat de Centrul de Formare Lavazza împreună cu Equipment Business Unit, Mixerul Multifuncțional este o unealtă remarcabilă cu care se pot crea toate specialitățile EspresSOunique, plus o întreagă serie de băuturi calde sau reci, perfecte și rapide de fiecare dată.

Extrem de practic și versatil, mixerul agită laptele pentru cappucinno și ciocolată caldă, frappé-uri, cafea cu gheață și multe alte rețete inovatoare.

Mulțumită opțiunilor sale variate, mixerul poate prepara până la 4 porții de fiecare dată. În ciuda mărimii sale compacte, acest sistem autentic combină toate piesele de bar, cel mai des folosite, într-o singură unealtă.

PASIUNE, CERCETARE, EXCELENȚĂ, IDEI
Ceea ce au în comun cafeaua Lavazza și cei mai renumiți bucătari șefi italieni de astăzi. Află mai mult

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza prezintă un univers cu specialităţi espresso noi şi originale. Află mai mult

ECUP ECUP 2012 - Echipa Lavazza și Davide Oldani




După perforata Espoon, echipa de la Centrul de Formare, împreună cu Davide Oldani, a realizat Ecup: eleganta ceașcă Lavazza, simplificată și cu marginea înclinată, care lasă cafeaua să curgă ușor din duza aparatului. Dispune de o cameră de aer care izolează pentru a preveni opărirea, în timp ce două mici scobituri de pe lateral asigură susținere pentru degete. Cu Ecup, cafeaua se scurge treptat în ceașcă în așa fel încât caimacul rămâne intact și aroma este păstrată pe de-a întregul.

DAVIDE OLDANI
Bucătarul șef al restaurantului D’O, a colaborat cu echipa Centrului de Formare. Află mai mult

ESPRESSOUNIQUE
Lavazza prezintă un univers cu specialităţi espresso noi şi originale. Află mai mult