• Tipăriți
  • Preferințe

SEMINARII DE CAFEA

Descoperind cafeaua: Tradiție și Inovație

Lavazza își continuă eforturile în domeniul formării de ateliere despre cafea, ca parte din programul oficial al Atelierelor de Degustare, pentru a ajuta iubitorii de cafea să descopere toate băuturile senzoriale și caracteristicile aromei.

Este o călătorie care a început cu degustarea originilor individuale ale cafelei, continuând cu metodele variate de preparare folosind filtre profesionale de cafea sau cafetiere mocha, și încheind cu descoperirea rețetelor pe baza de espresso. Tradiție și inovaţie, în adevăratul stil Lavazza.

Bottura Vino în Italia cu mine De Lavazza și Massimo Bottura

 

 

 

O călătorie prin Italia, pentru a descoperi tradițiile gastronomice regionale reinterpretate, prin viziunea și creativitatea lui Massimo Bottura.

O aventură gastronomică în care Bottura, unul dintre cei mai faimoși și importanți bucătari șefi ai lumii, propune cafeaua ca un ingredient savuros, menținând în același timp legături strânse cu aromele tipice și originile locale ale Italiei, inspirată de feluri de mâncare regionale din nordul sau din sudul peninsulei.

Tierra Proiectul ¡Tierra! Explorând dezvoltarea durabilă prin intermediul miresmei amestecurilor proiectului ¡Tierra!

 

 

Proiectul ¡Tierra! a devenit și mai interesant mulțumită noilor "povești" spuse în acest workshop, prin intermediul creațiilor preparate cu ajutorul ibricului de cafea tradițional italian și cu automatul de espresso.

Este un workshop pentru pasionații de cafea și pentru cunoscători, condus de experții degustători ai Centrului de Formare Lavazza..

Caffè și Cioccolato Caffè și Cioccolato De Lavazza și Guido Gobino

 

 

 

Un workshop de cafea organizat de Centrul de Formare Lavazza cu Guido Gobino, unul dintre cei mai cunoscuți artizani ai ciocolatei pe scenele naționale și internaționale.

Cafeaua și ciocolata: două produse speciale care împart aceleași origini și care sunt selectate și procesate în moduri similare.

O călătorie senzorială prin ținuturile în care cafeaua și cacaoa sunt cultivate, care se finalizază cu o investigație asupra împerecherii ideale dintre cacao și cafea.  

Cafea în toate limbile Cafea În toate limbile

 

 

 

Workshop-ul organizat de Centrul de Formare Lavazza a fost o călătorie pentru cunoaștere, pentru a descoperi cum este cafeaua preparată și consumată în întreaga lume: de la modul tipic italian, ce include espresso, ibricul mocha și cafeaua în stil napoletan, până la rețetele preparate în acord cu tradițiile altor țări.

Espresso italian la desert Espresso italian la desert Cafea într-un mod neconvențional

 

 

Experții de la Centrul de Formare Lavazza reinterpretează formele diverse de espresso pentru deserturi și băuturi inovatoare.

Sugestii de preparare pentru espresso și trucuri ce dezvăluie cum se combină sortimentele și ingredientele pentru prepararea de rețete delicioase și inventive pe bază de cafea, începând cu savoarea pură de espresso.

Idei simple și creative care au arătat vizitatorilor cum să se distreze și sa devină creativi folosind cafeaua. 

Espresso italian autentic Espresso italian autentic Prăjirea, amestecarea și prepararea

 

 

Alchimia espresso-ului a fost dezvoltată datorită creativității italiene. O infuzie simplă de cafea macinată și apă fierbinte au dus la o artă în toată puterea cuvântului, reprodusă și cerută în toate colțurile lumii.

Workshopul explorează cele trei elemente ale espresso-ului: prăjirea, amestecarea și modul în care este extrasă cafeaua .

O eșantionare de origini pure și amestecuri de espresso create "în direct" în timpul workshopului.

ABC-ul cafelei ABC-ul cafelei De la plantă la ceașca de cafea

 

 

Învață bazele cafelei: o călătorie de la ținuturile îndepărtate unde este cultivată cafeaua, până când ea ajunge în ceașcă, nelăsând la o parte recoltarea, procesarea și prăjirea.

Acest workshop urmărește întreg procesul procesării și prăjirii cafelei, finalizându-se cu câte o mostră dintre cele patru varietăți pure de espresso și două amestecuri preparate folosind un ibric de cafea mocha.

Workshop-uri educaționale legate de cafea Workshop-uri educaționale legate de cafea Pentru copii

 

 

 

Copii vor fi foarte încântați să deseneze, sa se joace și să exploreze lumea cafelei.

Sub îndrumarea unor lideri și experți, numărul mare de copii care a vizitat Salonul și au participat la workshopurile educaționale organizate de Lavazza la Oval, au produs adevărate opere de artă cu cafea.