• Tipăriți
  • Preferințe

SISTEMUL DE PRODUCȚIE LAVAZZA

Cafea, pasiune și expertiză

Sistemul industrial Lavazza este împărțit în șase fabrici, 3 în Italia și 2 în străinătate. Fabricile din Torino și Verrès sunt dedicate prajirii și împachetării cafelei pentru prăjit și măcinat. Gattinara produce capsule pentru sistemele Lavazza Espresso Point, Lavazza BLUE și Lavazza A Modo Mio. Pozzilli produce cafea decofeinizată, produse pentru acasă, bar, cafenele și consum de birou. Toate fabricile se conformează cu standardele de calitate ale mediului.
Pentru a afla mai multe despre certificările Lavazza și calitate, mergeți la secțiunea specifică.

FABRICA DIN TORINO: PRIMA LOCAȚIE ISTORICĂ
Prăjirea și împachetarea produselor prăjite și măcinate (prăjit & măcinat).

Torino este una dintre cele mai mari și mai moderne fabrici de producție și prăjire a cafelei din lume. Fiecare fază a procesului este automatizată și controlată de către un sistem computerizat. Depozitul poate deplasa până la 11,200 de paleți care pot fi mutați printr-un sistem computerizat de selectare a loturilor de cafea pentru a fi expediate în funcție de data de producție. Acest lucru garantează gestionarea optimă a inventarului conform principiului primului produs: primul pachet stocat este primul scos din depozit pentru transport. Fabrica din Torino este certificată conform ISO 9001:2008, standardelor UTZ.

FABRICA GATTINARA CASA DISTRIBUȚIEI AUTOMATE
Producerea de capsule pentru sistemele Lavazza espresso Point, Lavazza BLUE și Lavazza A Modo Mio.

Compania a întreprins recent o investiție majoră cu scopul de a îmbunătăți operațiunile de producție și pentru a aduce tehnologia fabricii la zi, de asemenea prin dezvoltarea unor sisteme inovatoare pentru prepararea espresso-ului: Espresso Point, Lavazza BLUE, A Modo Mio.

FABRICA POZZILI: DEK PENTRU LUMEA ÎNTREAGĂ, DIN ITALIA
Decafeinizarea prin metoda naturală cu CO2

Înființată în 1991, fabrica Pozzili este exclusiv dedicată decafeinizării cafelei verzi. Metoda este o metodă naturală, utilizând dioxid de carbon, un component prezent în aerul pe care îl respirăm și în apa minerală pe care o bem. Pentru a afla mai multe, mergeți la secțiunea de Cercetare & Dezvoltare. Fabrica a obținut certificatele de conformitate pentru atestarea metodele sale de prelucrare conforme cu regulamentele EU și Programul Organic Național și Actul de Producție Organică din 1990, care reglementează transformarea produselor vândute pe piața americană. 

INDIA
FABRICA FRESH&HONEST DIN CHENNAI
Produse pentru piața de vânzare locală
În 2007, Lavazza a deschis cea de-a noua filială a grupului, prima sa prezență directă în Asia. În același timp, a achiziționat compania indiană Barista - cel de-al doilea mare lanț de cafenele din India cu aproximativ 180 baruri - și Fresh & Honest Café, liderul pe sectorul HoReCa, cu mașini tradiționale pentru boabe și sistemul de capsule Lavazza BLUE. India a adus fabrica Fresh & Honest în Chennai, care avea deja certificarea ISO 9000. Fabrica vine în întâmpinarea nevoilor de pe piața de vânzare locală și astfel produce cafea pentru piața internă.

BRAZILIA
FABRICA TRES RIOS

În 2008, Lavazza a achiziționat Café Grão Nobre și Café Terra Brasil. Café Grão Nobre deține o fabrică de prăjire în Tres Rios, în statul Rio de Janeiro, care deservește canalul local Ho.Re.Ca.

INDIA
FABRICA FRESH&HONEST ÎN ORAȘUL SRI CITY
În 2011, este prevăzută piatra de temelie a unei noi fabrici Lavazza în India. Noua fabrică este localizată în zona industrială a orașului Sri City, în regiunea Tada a Andhra Pradesh la graniță cu Tamil Nadu, la aproximativ 55 km de Chennai. Noul complex industrial, alcătuit din cinci clădiri, va fi localizat pe un teren de aproximativ 40,000 metrii pătrați, și va folosi noua artă a mașinăriilor și echipamentului.
Pentru a afla mai multe despre noua fabrică din Sri City, click aici.