• Tipăriți
  • Preferințe

LAVAZZA LA GUGGENHEIM ÎN NEW YORK

Celebrând aniversarea noastră de 120 de ani cu Alberto Burri

Artă, fotografie, design. Puterea de exprimare a acestor discipline a exercitat întotdeauna o atracție puternică pentru Lavazza, care de-a lungul anilor a recunoscut și a lăudat importanța artiștilor care fac parte din patrimoniul artistic al Italiei și în străinătate, devenind un sinonim nu numai pentru cafea, ci și pentru artă.

În acest an Lavazza este mândră de a fi partenerul principal al monografiei montate retrospectiv în onoarea lui Alberto Burri la Solomon Guggenheim din New York, intitulată “Alberto Burri: Trauma Picturii”.

Un prilej unic de a arăta publicului lucrările unui pionier al modernismului, a cărui carieră a deviat dintr-o parte în cealaltă a Atlanticului.

“ Aceasta pasiune încă trăiește în ADN-ul nostru astăzi.”
(Citat de familia Lavazza)

Pânzele provocatoare și ireverențioase ale lui Burri vor ocupa toate cele șase galerii pe scările spiralate din Guggenheim NY, recreând o călătorie fascinantă prin viața artistului.

Trauma, rana pe care Alberto Burri o exprimă în munca sa, este un subiect pe care Lavazza dorește sa îl susțină, astfel ca oamenii să poată descoperi o altă perioadă chinuită în istoria contemporană a Italiei, abordate cu determinare și originalitate.

“Din cenușa celui de-al Doilea Război Mondial, Alberto Burri a biruit înfrângerea și suferința datorită unei voințe de fier, prin determinarea și originalitatea lui, folosind materiale cum ar fi saci de iută și lemn carbonizat, și a reușit în ghidarea unei noi generații de artiști italieni.”

Aceeași voință poate fi găsită în familia Lavazza. Nu este nicio coincidență faptul că în 1915, anul în care a fost născut Alberto Burri, este de asemenea anul în care Lavazza și-a deschis sediul istoric din Torino, în ciuda intrării Italiei în război.

Prezența Lavazza, la un eveniment de peste mări, ne aduce din nou într-o lume în care există mai multe de gustat într-o ceașcă de cafea.