• Tipăriți
  • Preferințe

VOGUE FASHION’S NIGHT OUT 2013

Lavazza ¡Tierra! Limited Edition – o adevărata atracție pentru al doilea an consecutiv.

Mai multe info

Urmăriți evenimentul pe pagina de Facebook Lavazza PARCURGE

Pentru al doilea an consecutiv Lavazza participa la Vogue Fashion's Night Out, care va avea loc în Milano pe 17 Septembrie și în Florența pe 12 Septembrie.

În ambele ocazii, Lavazza va dona încasările din vânzările de ¡Tierra! Ediție limitată la cutiile de cafea 2013, proiectate de șase artiști, la Fashion 4 Development, programului ONU pentru promovarea muncii prin modă de către femeile africane.

Proiectul Lavazza ¡Tierra! datează din 2002 și în acest an celebrează cel de-al 11-lea an. Peru, Columbia și Honduras au fost țările implicate în prima fază, urmate de Brazilia, India și Tanzania în 2010. Scopul este de a transfera cunoașterea în scopul îmbunătățirii lanțului de producție de cafea pornind de la originile produsului - producătorii implicați în prima faza au obținut certificarea Rainforest Alliance - și de a lucra îndeaproape cu întreprinzătorii locali, pentru a dezvolta proiecte ce servesc comunitatea, îmbunătățirea standardelor de producție și punerea în aplicare a unui model de afacere durabil.

Pentru această a doua versiune a evenimentului organizată de Vogue, Lavazza ¡Tierra! Limited Edition va fi creată de 6 dintre cei mai mari artiști contemporani internaționali, care înțeleg perfect și împărtașesc misiunea Lavazza în termeni de dezvoltare durabilă.

Numele lor sunt Stefano Arienti, Vanessa Beecroft, Maurizio Donzelli, Mihret Kebede, Nico Vascellari și Francesco Vezzoli. Fiecare artist a fost rugat să dedice un tribut pentru Lavazza: în acest scop artiștii au dezvoltat 6 creații extrem de evocatoare. Un exercițiu vizionar, întemeiat pe o fundație solidă a realității concrete.

“Arta are o responsabilitate uriașă atunci când este folosită ca un instrument de comunicare,” declară Francesca Lavazza, Managerul de Imagine Corporate al companiei. "Cu toate acestea nu este o simpla artă "per se" ce servește pentru a transmite un mesaj, ci autorii artei: este voința indivizilor care creează dorința de a se aventura în proiecte bazate pe cooperare și dezvoltare; în acest sens suntem extrem de satisfăcuți cu cele 6 nume alese, care ne reprezintă comunitatea perfect."

Evenimentul din Milano va fi ținut la Palazzo Morando, care își va deschide ușile către public pentru prima data în noaptea VFNO. Adevăratul espresso italienesc Lavazza A Modo Mio va fi servit pe parcursul serii inaugurale.