• Tipăriți
  • Preferințe

CALENDARELE ISTORICE LAVAZZA

O călătorie în istoria unui articol prețios al unui colecționar

Primul calendar Lavazza a fost publicat în 1993 și fotografiat de Helmut Newton.
Acesta a fost începutul unei călătorii palpitante, bazate pe relația specială dintre fotografie și cafeaua Lavazza. Așa sunt și copiii din timpurile noastre, generatori de energie dar și seducători: deși se plictisesc repede, plăcerea pe care ei o oferă continuă ca un gust delicios reminiscent de după.

Calendarul devine rapid un lucru prețios și căutat al colecționarului, un lucru care joacă un rol important în modul internațional de comunicare Lavazza cu fotografi de top care trec pe rând în spatele camerei de fotografiat.

Calendarul Lavazza 2018 de Platon "2030: What are you doing?" Calendarul Lavazza 2018 de Platon

 

Întrebarea care animă Calendarul 2018 este în mod deliberat directă și provocatoare și ne invită să îmbrățișăm Obiectivele de Dezvoltare Durabilă definite de ONU până în 2030 - ultima dată identificată chiar de ONU pentru a transforma planeta într-un loc mai sustenabil.

Calendarul prezintă chipurile unora dintre protagoniștii care au acceptat provocarea schimbării cu acțiuni concrete și inițiative cu impact, oameni care pot fi o sursă de inspirație pentru toată lumea. Prin portretele lor, ne vor povesti de-a lungul unui an, despre obiectivele pentru care au devenit ambasadori: de la apa curată la egalitatea de gen, de la educația de calitate până la climă, de la consumul sustenabil la respectarea biodiversității.

Deși 2030 pare a fi departe, calendarul Lavazza 2018 vrea să ne reamintească în fiecare zi că ar trebui să luptăm în prima linie pentru viitorul de care ne pasă.

Calendarul Lavazza 2018:
- "2030: What are you doing?"

Calendarul Lavazza 2017, de Denis Rouvre WE ARE what WE LIVE Calendarul Lavazza 2017 de Denis Rouvre

 

Magia „geografiei chipurilor” este protagonista Calendarului Lavazza 2017 „We Are What We Live”, suntem ceea ce trăim.
„We are what we live” reprezintă ultima călătorie din trilogia The Earth Defenders, concepută de Lavazza în colaborare cu Slow Food. Din India până în Laos și Vietnam, din Sri Lanka până în Indonezia, obiectivul fotografului Denis Rouvre narează relația profundă care leagă pământul și oamenii care îl locuiesc: dragostea pentru fiecare arbore de cafea, lupta împotriva climei ostile, dorința de a învăța tehnici noi, respectul tradițiilor și al rolurilor, simbioza diferitelor comunități din același colț de lume.

Jumătate om, jumătate natură: calendarul Lavazza „We Are What We Live” este alcătuit din 12 seturi de câte două fotografii, expuse una lângă alta. Într-o parte putem admira chipul unui bărbat sau al unei femei, portretele unor oameni dezgoliți, surprinși în adevărata lor esență și naturalețe. În cealaltă parte se află un loc, un peisaj, care reprezintă mediul în care aceștia trăiesc și muncesc. Fotografiile lui Rouvre sunt ca două jumătăți – om și mediu – ce se suprapun și se modelează una pe alta: fiecare portret reprezintă și un peisaj, iar fiecare peisaj este, în cele din urmă, un portret.

Calendarul Lavazza 2017
- We are what we live

Calendarul Lavazza 2016 de Joey L Din Tată în Fiu Calendarul Lavazza 2016 de Joey L

 

Lavazza și Slow Food prezintă "From Father to Son" (Din tată în fiu), noul Calendar 2016 produs de tânărul fotograf canadian Joey L.

Subiectul fotografiilor sale îi reprezintă pe #Earthdefenders (apărătorii pământului), eroi moderni ai pământului care, mulțumită învățăturilor primite de la tații lor, apără biodiversitatea și promovează dezvoltarea durabilă. Reportajul fotografic, realizat în America Centrală și de Sud, reprezintă evoluția naturală a Calendarului Lavazza 2015 și va susține inițiativa Slow Food, și anume Terra Madre Giovani - We Feed the Planet.

Încă o dată, în acest an, calendarul va fi vândut ca ediție limitată, întocmai pentru a susține proiectul Terra Madre Giovani.

Calendarul Lavazza 2016
- From Father to Son

Calendarul 2015 Earth Defenders (Apărătorii Pământului) Calendarul Lavazza 2015 de Steve McCurry

 

Calendarul Lavazza de Steve McCurry produs în colaborare cu Slow Food este o călătorie fotografică care relatează eroicile povești de zi cu zi ale Apărătorilor Pământului (Earth Defenders). Proiecte apărate în Africa, cu mândrie, curaj și dedicație, de catre bărbați și femei. Lavazza și Slow Food, sprijină prin urmare tradițiile alimentare și fac echipă cu Apărătorii Pământului (Earth Defenders), care sunt o rază de speranță pentru comunitățile locale, ambasadori ai unei dezvoltări fezabile și ai unui viitor mai bun.
În cele 12 cadre McCurry a reușit să imortalizeze sufletul, puterea și umanitatea Apărătorilor Pământului (Earth Defenders) Pentru prima dată în 2015 Calendarul Lavazza va fi vândut ca ediție limitată, pentru a sprijini proiectul "10,000 Gardens in Africa” ("10,000 de grădini în Africa").

Calendarul Lavazza 2015
- The Earth Defenders

BUCĂTARI ȘEFI DE INSPIRAȚIE BUCĂTARI ȘEFI DE INSPIRAȚIE Calendarul Lavazza 2014 de Martin Schoeller

 

O alchimie incredibilă de fotografii și povești, cu o calitate aproape cinematică, o secvență continuă ce vorbește despre inspirație și cafea. Faimosul fotograf de portrete Schoeller îți îndreaptă atenția către bucătarii șefi, care fac din inspirație mantra lor în bucătărie.

Fotograful: Martin Schoeller.

S-a născut în München, Germania, în 1968. A fost foarte influențat de portretele clasei muncitoare ale lui August Sander, precum și de Bernd și Hilla Becher. A lucrat ca asistent al lui Annie Leibovitz din 1993 până în 1996.

Calendarul Lavazza 2014
- Inspiring Chefs

1/365 Calendarul Social Lavazza 2013 1/365 Calendarul Social Lavazza 2013
1/365 Calendarul Social Lavazza 2013 este calendarul Lavazza din 2013, nu un calendar tradițional ci un colaj video, ce spune povestea unui an într-o zi, prin intermediul a 12 teme. Un proiect făcut din fotografii și clipuri video selectate, încărcate de către utilizatori, care face primul calendar digital Lavazza să fie "viu".

 

 

Artistul: Marco Brambilla

Cu un trecut în cinematografie și science-fiction, Marco Brambilla este un artist în plină ascendență, ovaționat la Muzeul de Artă modernă din San Francisco și la Sundance Film Festival.

LAVAZZERS LAVAZZERS 2012 – 12 Fotografi deosebiți

 

 

The Lavazzers este numele celei de-a 20-a ediţii a Calendarului Lavazza, care la celebrarea unui eveniment atât de important reunește 12 maeştrii ai fotografiei, maeştrii care au contribuit la un extraordinar succes de-a lungul anilor: Erwin Olaf, Thierry Le Gouès, Miles Aldridge, Marino Parisotto, Eugenio Recuenco, Elliott Erwitt, Finlay MacKay, Mark Seliger, Annie Leibovitz, Albert Watson, David LaChapelle, Ellen von Unwerth.

S-au aşezat ei înșiși cu entuziasm în scenă, sărbătorind cu Lavazza, prin auto-portrete, cele mai speciale relaţii. Conduși de agenția Armando Tesla, care s-a ocupat de asemenea de calendarul acestui an, cei 12 fotografi s-au transpus ei înșiși prin cadre pline de imaginație, deosebite și inovative.

Află mai multe despre fotografi:

Erwin Olaf 
Thierry Le Gouès
Miles Aldridge
Marino Parisotto
Eugenio Recuenco
Elliott Erwitt
Finlay MacKay
Mark Seliger
Annie Leibovitz
Albert Watson
David LaChapelle
Ellen von Unwerth

ÎNDRAGOSTINDU-TE ÎN ITALIA ÎNDRAGOSTINDU-TE ÎN ITALIA 2011 – Mark Seliger
În Italia oamenii se îndrăgostesc şi oricine a fost aici, măcar o data, știe asta. Poate că este ceva în aer, sau poate este frumusețea peisajelor, climatul blând şi farmecul arhitecturii locale, care sugerează cele mai nobile sentimente. În Italia pasiunea este la maximul de puritate. Și aceasta este tema calendarului Lavazza 2011, o uşoară dar intensă călătorie printre fotografii, povestite într-un ton spiritual şi suprarealist de către fotograful american Mark Seliger.

Fotograful: Mark Seliger
S-a născut în Texas în 1959.
Primul său angajament ca și fotograf profesionist a fost pentru Rolling Stones. În decurs de 10 ani a fotografiat pentru mai mult de 125 de coperţi și a regizat numeroase videoclipuri.
Modelele:
Olivia Wilde, Tao Ruspoli, Bill Gentle, Monica Castillo, Enrique Palacios, Noot Seear, Cedric Bihr, Liliana Dominguez, Alessandro Giallocosta, Violet Budd, Jeisa Chiminazzo, Ivan Olita


Locaţiile:
Capri - Italia, Napoli - Italia, Verona - Italia, Toscana - Italia, Veneția - Italia, Florența - Italia

EXPERIENȚA ESPRESSO ITALIANĂ – Allegro con Brio EXPERIENȚA ESPRESSO ITALIANĂ 2010 – Miles Aldridge

 

 

Starul calendarului Lavazza 2010, Experiența Espresso Italiană, este muzica italiană - ambasadorul internațional al talentului, atitudinea pozitivă şi stilul de viaţă. Acest calendar optimist și surprinzător a fost produs de influentul fotograf britanic Miles Aldridge, care a făcut 7 fotografii memorabile.


Fotograful: Miles Aldridge
Iubește culorile care nu se regăsesc în natură — galbenul fosforescent, rozul tip "gumă de mestecat" și verdele aprins al gazonului artificial — și dialectica contrariilor. Nu este o coincidenţă că stilul său se intitulează Futuretrò. Acesta reprezintă o combinație între vechi și futuristic, luminată de o paletă pop electrizantă. Află mai multModelele:
Bianca Balti, Georgia Frost, Lydia Hearst, Daisy Lowe, Alexandra Tomlinson, Alek Alexeyeva

Locaţiile:
Rome - Italy

EXPERIENȚA ESPRESSO ITALIANĂ EXPERIENȚA ESPRESSO ITALIANĂ 2009 – Annie Leibovitz

 

 

Pentru calendarul Lavazza 2009, Annie Leibovitz interpretează stilul italian prin intermediul a șapte imagini. Această spectaculoasă călătorie este un tribut adus către Bel Paese și celebrează moda, arta, bucătăria, seducția, cinematografia și istoria. În mod firesc, acest itinerariu este însoțit de o ceașcă de espresso Lavazza, iconica emblemă a stilului de viață italian pe întreg globul.

Fotograful: Annie Leibovitz

Este cea mai faimoasă și celebrată fotografă în viață: a fost numită o "Legendă vie" de Biblioteca Congresului SUA. Datorită contribuției aduse fotografiei, a primit numeroase și prestigioase premii în toată lumea. Află mai mult
 

Modelele:
Eva Riccobono, Gilda Sansone, Brooke and Alison Kowalski, Kate Ballo, Elettra Wiedemann, Marco De Conciliis, Alessia Piovan

Locațiile:
Roma - Italia

CEA MAI MAIESTOASĂ EXPERIENȚĂ ESPRESSO CEA MAI MAIESTOASĂ EXPERIENȚĂ ESPRESSO 2008 – Finlay MacKay

 

 

Cu priviri seducătoare și magnifice voaluri, reginele calendarului Lavazza 2008 ne ademenesc în palatele lor pentru o experienţă regală. Orice regină respectabilă are regele ei și, bineînţeles, regele calendarului este Lavazza espresso, cafeaua care guvernează în fiecare imagine.


Fotograful: Finlay MacKay
Născut în Scoția, în 1973. După terminarea studiilor s-a mutat în Londra, unde a devenit asistent pentru fotografi precum Elaine Constantine, cu care a lucrat neîntrerupt din 1999 până în 2002. Primele sale fotografii au arătat un stil foarte original și inovator care se inspiră din arta de stradă și din benzile desenate, precum și din şcolile de pictură clasice din Anglia. Află mai mult 

Modelele:
Sofie Nielander, Maria Dvirnik, Xiuli Gao, Anna Sjoberg, Cicely Telman, Awoi Mac Bullen Geu

Locațiile:
Milano - Italia 

 

CEA MAI INCREDIBILĂ EXPERIENȚĂ ESPRESSO CEA MAI INCREDIBILĂ EXPERIENȚĂ ESPRESSO 2007 – Eugenio Recuenco

 

 

Stabilit într-un oraş nelegiuit, în stilul benzilor desenate americane ale anilor 40, Eugenio Recuenco fotografiază super-eroine desăvârșite de Lavazza espresso. Măiestria folosirii luminii și culorilor face fiecare cadru din calendarul Lavazza 2007 expresiv și cu iz de cafea.


Fotograful: Eugenio Recuenco
Considerat unul dintre cei mai creativi fotografi contemporani din Spania, el este faimos în toată lumea pentru munca sa în publicitate și activitatea editorială. Stilul său a fost definit ca "cinematografic" și "pictorial". Află mai mult 

Modelele:
Missy X, Kristina D, May Andersen

Locațiile:
Madrid - Spania  

 

EXPERIENȚA ESPRESSO DE PRIMĂ CLASĂ EXPERIENȚA ESPRESSO DE PRIMĂ CLASĂ 2006 – Ellen von Unwerth

 

 

Femeia, călătoria, visele. După calendarul Lavazza 1995, Ellen von Unwerth a semnat de asemenea calendarul Lavazza 2006, dedicat luxului și zborului, pe când cerul era disponibil doar câtorva și imaginația plină de paradisuri exotice, cocktailuri și cafea, zâmbete și speranțe.

Fotografa: Ellen von Unwerth
Ironice și provocatoare dar totuși elegante și seducătoare, fotografiile ei au apărut în cele mai cunoscute reviste de modă din lume. Pe lângă fotografie, Ellen von Unwerth regizează scurt metraje și videoclipuri. Află mai mult

 
 

 

 

Modelele:
Julia, Marguarita, Kemp, Melissa, Eva J, Gia, Rila

Locațiile:
Paris - Franța

EXPRIMĂ-TE EXPRIMĂ-TE 2005 – Erwin Olaf

 

 

 

 

Pentru calendarul din 2005, Lavazza apelează la obiectivul lui Erwin Olaf. Fotograful olandez creează o lume de vis inspirată din lumea circului, ce gravitează în jurul nuanțelor de roșu și alb, exprimând relația dintre bărbat și femeie într-un mod amuzant și suprarealist.

Fotograful: Erwin Olaf
S-a născut în Olanda, în 1959. Modul său de a portretiza viața reală este întotdeauna ironic si nonconformist. Fotografiile sale sunt pline de umor, forțând privitorul să realizeze limitările ideii de frumuseţe impuse de lumea modei și a publicităţii. Află mai mult


Modelele:
Sanne, Esmee, Bettina, Carmen, Renée, Anne-Marie, Corazon, Kat, Babs, Annie, Clara, Brandise

Locațiile:
Amsterdam - Olanda

 

MISIUNEA ESPRESSO MISIUNEA ESPRESSO 2004 – Thierry Le Gouès 

O data cu calendarul din 2004, sunt lansate ceștile espresso, iar Le Gouès — fotograful ales pentru această ediție — recreează o lume de cafea și zahăr, inspirată de Barbarella, de muzica pop și de imaginația science-fiction a anilor 60-70. Călătoria intergalactică ne conduce să descoperim un spaţiu mental și fizic ce se învecinează cu fantezia.


Fotograful: Thierry Le Gouès
Este cunoscut ca fotograf de modă și ca autor al unor campanii celebre de publicitate și se distinge prin două mari lucrări: "Soul”, inspirat din Africa Neagră, unde nudurile feminine sunt sculptate în lumină și abanos, și "Popular", în care publicul primeşte o nouă viziune asupra Cubei. În prezent își împarte timpul între Paris și New York. Află mai multModelele:
Ingrid Parewijck


Locațiile:
Paris - Franța


 

 

FARMEC ȘI ESPRESSO FARMEC ȘI ESPRESSO 2003 – Jean-Baptiste Mondino 

Calendarul Lavazza 2003 este fotografiat de Jean-Baptiste Mondino. Conceptele sunt Italianismul și cosmopolitismul, combinate perfect în populara imagine "coif", concentrând astfel toată vitalitatea, ironia dar mai presus de toate farmecul brandului.


Fotograful: Jean-Baptiste Mondino
Fotografiile sale au fost incluse în diferite reviste printre care Vogue, Numero, The Face, Arena, Vanity Fair și Interview. A fotografiat multe celebrități din lumea muzicii, cinematografiei și a modei. Afla mai mult


Modelele:
Hanna Huber, Ralph Jacobs, Micaya , Yasmine


Locațiile:
Paris - Franța

ESPRESSO ȘI DISTRACȚIE ESPRESSO ȘI DISTRACȚIE 2002 – David LaChapelle

 În 2002, calendarul Lavazza este produs în culori pentru prima dată de la conceperea lui. Această schimbare radicală poartă semnătura unui faimos fotograf internaţional, cunoscut și ca "regele artei fotografice pop contemporane" David LaChapelle.


Fotograful: David LaChapelle
Munca sa este recunoscută imediat datorită stilul său exuberant, energic și original. Stilul său este suprarealist dar iconic, iar culorile vii, intense și luminate folosite în fotografii sunt descrise ca fiind baroce și exagerate, așa încât mulți l-au poreclit "răspunsul fotografiilor lui Fellini". Află mai mult

Modelele:
Nicole Laliberte, Margareth Lahoussaye-Duvigny, Ehrinn Cimmings, Angela Little, Chris Cormier

Locațiile:
Malibu - SUA

PRIETENI ȘI NU NUMAI PRIETENI ȘI NU NUMAI 2001 – Martine Franck și Richard Kalvar

 Pentru calendarul din 2001, poveştile despre viaţă și prietenie gravitează în jurul unei cești de cafea, prin intermediul obiectivelor a doi mari fotoreporteri de la Magnum Photos: Martine Franck și Richard Kalvar.


Fotografii: Martine Franck și Richard Kalvar
Născut în Belgia în 1938, Martine Franck a început ca liber profesionist în 1965, fotografiind portrete ale scriitorilor și artiștilor, dar în special s-a ocupat de reportaje cu specific umanist. Richard Kalvar s-a născut în New York în 1944. După o lungă călătorie de-a lungul Europei, a încercat o carieră in fotografie, specializându-se pe scene urbane din viața de zi cu zi. Află mai mult
Locațiile:
Paris - Franța

 

 

FAMILIE – PORTRETE ÎN JURUL CAFELEI FAMILIE – PORTRETE ÎN JURUL CAFELEI 2000 – Elliott ErwittOdată cu noul mileniu calendarul vine cu o propunere originală prin care explorează tema familiilor europene, semnată de stilul nemuritor al lui Elliott Erwitt. Evident că totul se desfășoară în jurul cafelei, băutura care marchează, prin diferitele forme și ritualuri, momentele din ziua fiecăruia.

Fotograful: Elliott Erwitt
Născut în Paris în 1928 din părinţi ruşi. În 1939 s-a mutat în Statele Unite unde a studiat fotografia și cinematografia. În 1950 Erwitt a început să lucreze ca fotograf liber profesionist și a produs atât materiale de presă cât și pentru lumea publicității înainte să se alăture celor de la Magnum Photos. În anii `70 a început de asemenea să producă spoturi publicitare și documentare.

Modelele:
Au fost portretizate 70 de persoane
 

Locațiile:
Milano - Italia
Portugalia

 

LUMEA SENZUALĂ A CAFELEI LUMEA SENZUALĂ A CAFELEI 1999 - Magnum Photos
Podiumul pentru sfârșitul mileniului a fost încredințat celor doisprezece reporteri de la Magnum Photos, stabiliți de Cartier-Bresson, Robert Capa și alți fotografi celebri:
David Allan Harvey, Leonard Freed, Gilles Peress, Steve McCurry, Inge Morath, Martine Franck, Elliott Erwitt, Gueorgui Pinkhassov, Bruno Barbey, Ian Berry, Rene Burri, și Dennis Stock.

Fotografii: Magnum Photos

Fotografii de la Magnum sunt recunoscuți pentru producerea câtorva dintre cele mai importante reportaje ale ultimelor decade, în care au documentat războaie, dezastre naturale și evenimente sociale, dar și aspecte ale societății care nu sunt acoperite de jurnalismul tradițional.

ELIXIRUL DRAGOSTEI ELIXIRUL DRAGOSTEI 1998 – Marino Parisotto

 

 

 

Pentru calendarul cu numărul 6, fotograful Marino Prisotto a ales titlul faimoasei opere de Donizetti prin care face aluzie la multele personalităţi ale cafelei: pasiunea, romantismul, drama, poezia. Este subliniată deseori "masculinitatea" cafelei prin prezenţa unor figuri masculine sobre și emblematice.


Fotograful: Marino Parisotto
A început ca și fotograf de modă. Campaniile sale publicitare, cu un mare impact caracteristic, sunt totodată romantice și visătoare, având tendința de a exprima frumusețea în toate formele ei.

 

 Modelele:
Scott Benoit, Mandala Tayde, Leticia Herrera

Locațiile:
Palermo - Italia

CELE DOUĂ SUFLETE ALE CAFELEI CELE DOUĂ SUFLETE ALE CAFELEI 1997 – Albert Watson
În 1997, calendarul i-a fost încredințat lui Albert Watson, care a decis să reprezinte "cele două suflete ale cafelei" prin imagini. Cafeaua combină bunătatea, căldura, confortul și liniștea cu puterea, vigoarea și stimularea. Fotograful capturează spiritul cafelei, reprezentându-l prin cele două laturi ale femeii, care este angelică în unele cazuri și demonică în altele.


Fotograful: Albert Watson
Vasta sa muncă, în care folosește diverse stiluri și tehnici, include portrete, reportaje de modă, peisaje și cadre din viața de zi cu zi. A filmat de asemenea sute de reclame TV și videoclipuri muzicale. Află mai mult

 

 

Modelele:
Alek Wek, Nicole Maddox, Carmen Hawk

Locațiile:
New York - SUA

CALENDAR 1996 CALENDAR 1996 Ferdinando Scianna
Calendarul a dobândit un stil cald, mediteraneean, în 1996, datorită atmosferei create de pozele lui Ferdinando Scianna. El a așezat cafeaua în lumina delicată a locurilor italiene, combinând plăcerile senzuale ale cafelei cu tonurile calde ale sudului. Mărturia excepțională și interpreta perfecta a acestor ambianțe este Maria Grazia Cucinotta.


Fotograful: Ferdinando Scianna
S-a născut în Sicilia în 1943. A oscilat între reportaje, modă, publicitate și portrete, și a dobândit într-un final recunoaștere internațională în timp ce și-a continuat munca de jurnalist. Află mai mult
Modelele:
Maria Grazia Cucinotta, Federica Ripamonti, Gianluca Cerruti

Locațiile:
Fasano - Italia
Martinafranca di Puglia- Italia

CALENDAR 1995 CALENDAR 1995 Ellen von Unwerth
Pentru calendarul din 1995 Lavazza a apelat la o fotografă germană, Ellen von Unwerth, fost model și discipolă al lui Helmut Newton. Erotismul ei este interpretat cu farmec și ironie, mizând pe seducția cafelei. Von Unwerth a fotografiat, de asemenea, și calendarul din 2006.

Fotografa: Ellen von Unwerth
Provocatoare și ironice, totodată elegante și senzuale, fotografiile ei au apărut în cele mai titrate reviste de modă ale lumii. Pe lângă fotografie, Ellen von Unwerth, regizează scurt metraje și videoclipuri. Află mai mult

 

 

 

Modelele:
Carla Bruni, Amber Smith

Locațiile:
Paris - Franța

CALENDAR 1994 CALENDAR 1994 Helmut Newton
Doi ani la rând — 1993 și 1994 — Lavazza l-a ales pe maestrul în fotografie, Helmut Newton. Stilul său s-a dovedit perfect pentru exprimarea pasiunii pentru cafea. Fotografiile lui Newton, făcute în Paris și Monte Carlo, au un impact puternic, redau pasiune și dinamism.

Fotograful: Helmut Newton
Născut în Berlin, în 1920, și-a început cariera de fotograf profesionist de modă în anii `60. Fotografiile sale, caracterizate printr-un erotism sofisticat și o tehnică fotografică de excepție, au revoluționat fotografia de modă.

Modelele:
Verina Nadia, Aldrige Padma

Locațiile
Monte Carlo - Monaco

CALENDAR 1993 CALENDAR 1993 Helmut Newton
Doi ani la rând — 1993 și 1994 — Lavazza l-a ales pe maestrul în fotografie Helmut Newton. Stilul său s-a dovedit perfect pentru exprimarea pasiunii pentru cafea. Fotografiile lui Newton, făcute în Paris și Monte Carlo, au un impact puternic, redau pasiune și dinamism.


Fotograful: Helmut Newton
Născut în Berlin, în 1920, și-a început cariera de fotograf profesionist de modă în anii `60. Fotografiile sale, caracterizate printr-un erotism sofisticat și o tehnică fotografică de excepție, au revoluționat fotografia de modă. Află mai mult


Modelele:
Simonetta Gianfelici, Barbara Borghesi

Locațiile:
Paris - Franța