• Tipăriți
  • Preferințe

RESURSE UMANE

Un accent pe muncitori, un angajament pentru cultură

Pe parcursul a patru generații, valorile familiei Lavazza și modul său de a face afaceri, au fost transmise în mod constant și cu entuziasm lucrătorilor. Acum, reprezintă valori comune printre cei care lucrează pentru companie.

Dezvoltarea resurselor umane este un aspect strategic pentru exercitarea excelenței. Creșterea companiei, înseamnă să ajutăm oamenii să se dezvolte personal și profesional.


Tradiția noastră de a transfera competențele profesionale, de la experți la noii angajați, a devenit sistemică prin crearea de cursuri structurate și instrumente de formare și dezvoltare profesională.

Noul sediu central Lavazza

Nuvola, noul sediu central Lavazza va fi inaugurat în 2016. Prin investiția de 100 de milioane de euro în acest proiect, Lavazza își propune să se afirme la nivel urban și în același timp, să creeze locuri de muncă funcționale și inovative pentru mai mult de 500 de angajați. Noile spații de birouri Lavazza au fost concepute să promoveze noi modalități de lucru care stimulează munca în echipă, încurajează schimbul de informații și consolidează multifuncționalitata în vederea promovării inovației și dezvoltării continue.

Acest proiect iese în evidență prin implicarea activă a beneficiarilor încă din cele mai incipiente faze. De fapt, instituțiile locale și rezidenții au fost implicați în toate etapele proiectului, contribuind la consolidarea relațiilor Lavazza cu zona și locuitorii ei respectând în același timp valorile stabilite în codul său de etică.

Noul Sediu Central va acoperi o suprafață de 30.000 m2 dintr-o zonă industrială redezvoltată. Va fi o clădire cu un impact redus asupra mediului proiectată de Studioul Cino Zucchi și Asociații și candidată la certificarea LEED® (Lider în Energie și Design de Mediu) nivelul Gold de certificare.

Scopul nostru asupra personalului și creării de relații pe termen lung se reflectă atât în procentul de angajați cu un contract pe perioadă nedeterminată, care a fost de 98% în 2014, și în reducerea procentului de migrare a forței de muncă înregistrat în perioada 2012-2014 (din 11.5% în 2012 la 7.3% în 2014).

Oferim inițiative de formare și dezvoltare specifice în scopul de a dezvolta abilitățile și competențele oamenilor.

Programele de training au crescut în 2014 pentru a stimula aptitudinile, în timp ce alte inițiative au fost lansate pentru a sprijini inovarea (Laboratoare de inovare) și platformele de muncă (grupuri interfuncționale care lucrează împreună pentru a identifica/dezvolta planul de producție).

Pentru a ilustra creșterea investiției în formare, orele de training sustinute între 2012–2014 pe o perioada de trei ani au crescut de la 17,812 în 2012 la 22,892 în 2014.

Proiecte de dezvoltare


Schimbare de Conducere în Lavazza

Schimbare de Conducere în Lavazza

Într-un context mai general al progresului schimbării, am implementat în 2013 proiectul Schimbarea Conducerii, în scopul de a structura procesele de management de talent și de a lansa un număr de angajamente și iniţiative de comunicare, în vederea sprijinirii schimbării. Proiectul Schimbarea Conducerii se bazează pe trei etape importante: conducere bazată pe schimbare, competențe și performanță. 


Compania Welfare

Natura diversă a forței de muncă necesită implementarea unei abordări de jos în sus, pentru a ne asigura că nevoile fiecăruia sunt ascultate la definirea unui plan de bunăstare practic și eficient. În acest context, Lavazza a abordat bunăstarea și beneficiile prin inițierea unui proces declanșat de concluzia contractului suplimentar al Sediului Central. Lavazza a proiectat astfel un proces participativ, cu grupuri de focus și chestionare, implicând tot personalul în definirea unui plan de bunăstare.

Compania Welfare