• Tipăriți
  • Preferințe

CAPSULE BIODEGRADABILE

Acestea vor fi realizate din Mater-Bi®

O nouă paradigmă de dezvoltare care începe cu cafea și capsule biodegradabile de espresso 100% italiene: acesta este rezultatul proiectului care a implicat două nume de conducere italiene— Lavazza și Novamont — într-un proiect de cercetare de 5 ani.

Capsula va fi făcută din Mater-Bi®, compatibilă cu întreaga gamă de sisteme “A Modo Mio”, disponibile în două amestecuri selectate 100% Arabica, certificată de Alianța Rainforest NGO.

Cu această inovație, Lavazza s-a concentrat pe o etapă precisă a ciclului de viață al produsului: sfârșitul vieții. Până în prezent, în modelul linear “eliminarea producției-consum”, deșeurile sunt trimise în depozite sau la incinerare. Aplicând principiul economiei circulare cu zero deșeuri, Lavazza și Novamont au creat o capsulă care poate fi colectată cu deșeurile organice și trimisă pentru compostare industrială, unde aceasta și cafeaua folosită sunt reciclate împreună la compost, un fertilizator natural pentru sol.


Capsule biodegradabile

Capsulele biodegradabile Lavazza se supun certificarii pentru îngrășământ în conformitate cu standardele UNI EN 13432 — poartă logo-ul Ok Compost Vinçotte — și sunt un pas esențial în evoluția sistemelor spre a face consumatorii mai conștienți de mediu.

Aceste capsule vor contrinbui semnificativ la reducerea emisiilor de gaze de seră datorită performanței de mediu a materialului.

Întrebări & Răspunsuri

Priviți cu atenție

Ce înseamnă “capsulă biodegradabilă”?

Capsula Lavazza este făcută din materiale organice biodegradabile care pot fi convertite în humus sau înrășământ.

Ce sunt materialele organice biodegradabile?

Materialele organice biodegradabile sunt cele care pot fi defalcate în substanțe mai ușoare (precum dioxidul de carbon, apa și metan) prin acțiunea microorganismelor.
Definiția pentru ‘biodegradabil’ este strict dependentă de condițiile și caracteristicile de timp ale procesului de biodegradare.
Fără astfel de specificații, termenul ‘biodegradabil’ devine vag, deoarece practic orice materie organică este biodegradabilă dacă timpul nu este limitat.

Ce înseamnă “compostare industrială”?

Indică procesarea industrială a fracțiunii umede a deșeurilor urbane solide, deșeuri agricole și deșeuri industriale biodegradabile, pentru a obține îngrășământ în vederea comercializării.
Deșeurile sunt procesate biologic, cu oxigen.

Care este diferența între ”compostabil” and ”reciclabil”?

Reciclare înseamnă reintroducerea în folosință a unui produs, în timp ce materialele organice biodegradabile sunt compostabile, însemnând că ele pot fi transformate în îngrășământ folosit pentru a fertiliza în agricultură.