• Tipăriți
  • Preferințe

AROMELE CAFELEI MĂCINATE

Proiectul

Obiectivele proiectului.

Pentru a descoperi modalitățile în care cafeaua măcinată, o resursă de calitate superioară, poate fi folosită.

Activități în curs de desfășurare

Proiectul începe cu colectarea cafelei măcinate care este apoi refolosită într-un număr de procese industriale pentru a crea produse noi și a adăuga valoare unui material care a fost în prealabil trimis în depozite de deșeuri. Câteva exemple? Cerneală, ciuperci comestibile și pelete pot fi obținute din cafea măcinată. Biopolimeri, hârtie, textile, cărbuni și căramizi sunt obținute din celuloză conținută în cafeaua măcinată, în timp ce din uleiuri se obțin cosmetice și biodiesel.
Galerie foto
“Proiectul este parte dintr-un program sistemic de durabilitate economică, socială și de mediu, lansat în 2007, în care am lucrat îndeaproape cu Departamentul de Arhitectură și Design de la Politehnica Turin”.