STRATUL DE JOS AL PRĂJITURII
Sfărâmați biscuiții într-un castron și combinați zahărul și cafeaua măcinată cu biscuiții.
Topiți complet untul.
Turnați untul topit peste amestec și amestecați până când obțineți un amestec uniform.
Puneți ouăle și gălbenușurile într-un castron înalt și îngust, stropiți cu ulei și mixați totul cu un blender de mână. Puneți amestecul într-un mixer și adăugați mai întâi făina și zahărul, apoi coaja de lămâie și esența de vanilie. Frământați ingredientele până când obțineți un aluat omogen și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ o oră. Ungeți formele cu unt și puneți aluatul în forme, utilizând aproximativ 30-50 g de aluat per porție. Coaceți tartele într-un cuptor convențional la 180°C timp de 10-12 minute și, după coacere, lăsați-le să se răcească.
STRATUL DE JOS AL PRĂJITURII
Sfărâmați biscuiții într-un castron și combinați zahărul și cafeaua măcinată cu biscuiții.
Topiți complet untul.
Turnați untul topit peste amestec și amestecați până când obțineți un amestec uniform.
CREMA
Într-un castron, amestecați mascarpone-ul, crema de brânză și zahărul pudră.
Înmuiați foile de gelatină în apă rece și topiți gelatina în cafeaua fierbinte.
Adăugați cafeaua la cremă și amestecați până când se obține un amestec fin și uniform.
Așezați un strat de aluat de biscuiți de aproximativ o jumătate de centimetru grosime pe fundul a unei forme pentru o singură porție și lăsați să se răcească în frigider pentru 30 de minute.
Turnați crema de cafea peste baza de biscuiți, până la aproximativ un centimetru față de margine.
Lăsați-o să se răcească în frigider pentru 30 de minute.
Turnați un strat de gelatină de jumătate de centimetru peste prăjitură și lăsați-o în frigider timp de 6 ore.
Asamblați-o pe farfuria de servire și decorați cu gelatină amestecată cu miere și pulbere de cafea.
Cafeaua ideală pentru această rețetă
Qualità Oro
Dulce și aromatic
Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.