Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
40m

Ingrediente
  • 100 ml de cafea
  • 250 g de mascarpone
  • 250 g de cremă de brânză
  • 100 g de zahăr pudră
  • 15 g de gelatină
  • 250 g de biscuiți uscați
  • 40 g de zahăr
  • 150 g de unt
  • 5 g de cafea măcinată
  • 200 g de miere de salcâm
  • 100 ml de apă
Preparare
PENTRU ALUATUL DE TARTĂ

Puneți ouăle și gălbenușurile într-un castron înalt și îngust, stropiți cu ulei și mixați totul cu un blender de mână. Puneți amestecul într-un mixer și adăugați mai întâi făina și zahărul, apoi coaja de lămâie și esența de vanilie. Frământați ingredientele până când obțineți un aluat omogen și lăsați-l să se odihnească în frigider timp de aproximativ o oră. Ungeți formele cu unt și puneți aluatul în forme, utilizând aproximativ 30-50 g de aluat per porție. Coaceți tartele într-un cuptor convențional la 180°C timp de 10-12 minute și, după coacere, lăsați-le să se răcească.

Preparare

STRATUL DE JOS AL PRĂJITURII

Sfărâmați biscuiții într-un castron și combinați zahărul și cafeaua măcinată cu biscuiții.

Topiți complet untul.

Turnați untul topit peste amestec și amestecați până când obțineți un amestec uniform.    

4.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-03-sx
3.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-02-dx

CREMA

Într-un castron, amestecați mascarpone-ul, crema de brânză și zahărul pudră.

Înmuiați foile de gelatină în apă rece și topiți gelatina în cafeaua fierbinte.

Adăugați cafeaua la cremă și amestecați până când se obține un amestec fin și uniform.

 

 

Prezentare

Așezați un strat de aluat de biscuiți de aproximativ o jumătate de centimetru grosime pe fundul a unei forme pentru o singură porție și lăsați să se răcească în frigider pentru 30 de minute.

Turnați crema de cafea peste baza de biscuiți, până la aproximativ un centimetru față de margine.

Lăsați-o să se răcească în frigider pentru 30 de minute.

Turnați un strat de gelatină de jumătate de centimetru peste prăjitură și lăsați-o în frigider timp de 6 ore.

 

Asamblați-o pe farfuria de servire și decorați cu gelatină amestecată cu miere și pulbere de cafea.    

5.Lavazza-Magazine-6.InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-04-sx
6.Lavazza-Magazine-InspiringCooking-Cookitright-Cheescake-img-05-dx

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Oro

Dulce și aromatic

Un amestec intens, extrem de aromatic, de boabe Arabica 100% Premium, perfect pentru adevărații cunoscători de cafea.

AFLAȚI MAI MULTE

Iată câteva sugestii pentru cina din această seară: câteva rețete care să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM