Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
15m

Ingrediente
Pentru crema de dovleac
  • 300 g dovleac
  • 5 g ceapă
  • 1 l supă de legume
  • Sare după gust
  • Ulei de măsline extra virgin după gust
Pentru cârnați
  • 250 g cârnați
  • 10 g ceapă
  • Sare după gust
  • Ulei de măsline extra virgin după gust
Pentru risotto
  • 240 g orez Carnaroli
  • 50 g vin alb
  • 150 g Robiola
  • 25 g unt
  • 2 cești de cafea espresso
  • 5 g ceapă
  • Sare după gust
  • Piper după gust
  • Pătrunjel după gust
  • Ulei de măsline extra virgin după gust
Preparare

Metodă

Pregătiți dovleacul, tăiați o parte în felii și lăsați-l să se usuce în cuptor la 90 °C timp de 1 h – 1:30 h, cu puțin zahăr.

Sotați ceapa într-o tigaie, tăiați restul dovleacului în cuburi și rumeniți-l timp de câteva minute, amestecând pentru a preveni lipirea de tigaie. Turnați supa de legume în tigaie, până la gătirea completă a dovleacului: trebuie să se transforme într-o mixtură moale și cremoasă.

Într-o altă tigaie, încingeți uleiul și căliți ceapa. Adăugați cârnații deja tăiați cu un cuțit. Cu mixerul, sfărâmați carnea astfel încât să puteți despărți bucățile mai mari.

Între timp, preparați frigăruile de cârnați, care, de îndată ce orezul va fi gata, vor fi prăjite într-o tigaie cu puțin ulei.

4Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_01
5Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_01

Într-o oală, încingeți uleiul cu ceapa tocată, adăugați orez și lăsați-l la rumenit. După 2 – 3 minute, adăugați vin alb. Continuați prepararea orezului timp de 15 – 20 minute. Când începe să se usuce, adăugați un polonic de supă foarte fierbinte.

Adăugați amestecul de dovleac, robiola, cârnați și, la final, cafeaua espresso. 

Adăugați unt, piper, sare și pătrunjel.

Prezentare

Pregătiți o parte a farfuriei cu câțiva stropi de ulei și presărați puțină cafea printr-o sită. Aranjați orezul și puneți o frigăruie de cârnați alături. Finalizați farfuria adăugând dovleacul uscat și puțin pătrunjel.

7Lavazza_Magazine_CookitRight_img-sx_02
8Lavazza_Magazine_CookitRight_img-dx_02

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Qualità Rossa

Aromă bogată

Un amestec unic de boabe  Robusta și Arabica , cu un gust aromat, fin și bine definit. O cafea versatilă, cu sau fără lapte.

AFLAȚI MAI MULTE

Iată câteva sugestii pentru cina din această seară: câteva rețete care să vă inspire!

REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM