Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
3H

Ingrediente
PENTRU ALUATUL DE TARTĂ
  • 300 g făină tip 00
  • 100 g zahăr
  • 100 g ulei de măsline
  • 1 ou
  • 40 g gălbenușuri
  • 6 g drojdie
  • esență de vanilie
  • sare
  • coaja de la o jumătate de lămâie
PENTRU CREMĂ
  • 200 ml apă
  • 300 ml de cafea extras
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș
  • 50 g zahăr
  • 40 g mălai
  • 75 g ciocolată
PENTRU BEZEA
  • 60 g albușuri
  • 120 g zahăr
Metodă
PENTRU ALUATUL DE TARTĂ

Puneți ouăle și gălbenușurile într-un castron înalt, îngust, stropiți cu ulei și mixați totul cu un blender de mână. Puneți amestecul într-un mixer și adăugați mai întâi făina și zahărul, apoi coaja de lămâie și esența de vanilie. Frământați ingredientele până când obțineți un aluat neted și lăsați aluatul să se odihnească în frigider timp de aproximativ o oră. Ungeți formele cu unt și puneți aluatul în forme, utilizând aproximativ 30/50 g de aluat per porție. Coaceți tartele într-un cuptor convențional la 180 °C timp de 10 – 12 minute și, după coacere, lăsați-le să se răcească.

Metodă

PENTRU ALUATUL DE TARTĂ

Puneți ouăle și gălbenușurile într-un castron înalt, îngust, stropiți cu ulei și mixați totul cu un blender de mână.

Puneți amestecul într-un mixer și adăugați mai întâi făina și zahărul, apoi coaja de lămâie și esența de vanilie. Frământați ingredientele până când obțineți un aluat neted și lăsați aluatul să se odihnească în frigider timp de aproximativ o oră.

3Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2sx
4Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img2dx
5Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img4
Ungeți formele cu unt și puneți aluatul în forme, utilizând aproximativ 30/50 g de aluat per porție. Coaceți tartele într-un cuptor convențional la 180 °C timp de 10 – 12 minute și, după coacere, lăsați-le să se răcească.

PENTRU CREMĂ

Pregătiți cafeaua și mărunțiți ciocolata. Luați un castron și bateți ouăle, gălbenușurile și zahărul, apoi adăugați mălaiul.

Într-o cratiță mare, puneți apă la fiert și dați-o în clocot. Turnați amestecul de ouă în apă și gătiți timp de aproximativ 2 minute pentru a obține un aluat dens. 

 

Adăugați cafeaua preparată anterior, opriți focul și adăugați ciocolata mărunțită. Amestecați cu un mixer sau cu un blender de mână până când ciocolata se topește complet. Lăsați-o să se răcească.

 

 

PENTRU BEZEA

Puneți 60 g de albușuri și 120 g de zahăr într-un castron și bateți cu mixerul până când amestecul devine dens și pufos. Veți ști că amestecul este gata atunci când va rămâne atașat de fundul castronului, atunci când întoarceți castronul cu susul în jos.

 

 

PENTRU UMPLUTURĂ

Odată ce crema s-a răcit, adăugați aproximativ 50 g de bezea la fiecare 150 g de smântână și amestecați până obțineți un amestec omogen.

Prezentare

Presărați aluatul cu zahăr pudră, umpleți-l cu cremă și decorați-l cu fructe de pădure.

7Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6sx
8Lavazza-Magazine-InspiringCooking-CookItRight-Tartelletta-img6dx

Cafeaua ideală pentru această rețetă

Selva Alta

Aromatic, cu note fructate

O cafea obținută prin agricultură sustenabilă, născută pe pantele Anzilor Cordilieri din Peru.

AFLAȚI MAI MULTE

Iată câteva sugestii pentru cina din această seară: câteva rețete care să vă inspire!

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM