Coffee Design
Când arta întâlnește cafeaua, ia naștere Coffee Design:
pentru a experimenta noi modalități de a savura un espresso
Inovație, creativitate și experimentare

Coffee Design înseamnă design alimentar aplicat cafelei. Această disciplină nu a existat până acum câțiva ani și Lavazza a transformat-o într-o formă de artă. În Training Center dedicat designului cafelei, creăm produse inovatoare, experimentăm cu noi combinații de gusturi și creăm instrumente pentru pregătirea și servirea cafelei. Inovația și experiența Lavazza sunt punctul esențial de plecare pentru obținerea acestor creații uimitoare.

Parteneri
Ferran Adrià
Carlo Cracco
Davide Oldani
Guido Gobino
Lorella Fanella
Matteo Baronetto
Rețete
MENIU CAFEA SAN TOMMASO 10
MENIU CAFEA SAN TOMMASO 10
1998 - Echipa Lavazza

În 1998, echipa Centrului de instruire Lavazza a fost solicitată să cerceteze o serie de rețete bazate pe cafea pentru San Tommaso 10, magazinul alimentar al lui Luigi Lavazza, o locație deschisă pentru centenarul Lavazza în sediul istoric al companiei. Primul meniu includea cafea tiramisu, Bicerin torinez, cafea cu mentă și o varietate de băuturi alcoolice noi pe bază de cafea.

SIROPURI DE CAPPUCCINO
SIROPURI DE CAPPUCCINO
2000 - Echipa Lavazza

În 2000, la cererea Lavazza, Fabbri 1905, liderul italian în producția de siropuri, a cercetat și a produs un sirop de portocale special, care se amestecă perfect cu cafeaua. Alune, amaretto şi arome de ciocolată au fost, de asemenea, adăugate pentru a crea un sortiment de parfumuri care sporesc aroma cafelei.

TEXTURA LĂPTOASĂ CREATĂ DE LAVAZZA
TEXTURA LĂPTOASĂ CREATĂ DE LAVAZZA
2000 - Echipa Lavazza

Textura lăptoasă este ingredientul original al multor rețete delicioase inventate de echipa Lavazza. Obținută prin emulsifionarea proteinelor din laptele degresat la viteză mare, textura lăptoasă este ușoară, cu calorii reduse și foarte plăcută pe cerul gurii, constituind baza gamei de produse  I Piaceri del Caffè.

I PIACERI DEL CAFFÈ
I PIACERI DEL CAFFÈ
2000 - Echipa Lavazza

O colecție de rețete originale - I Piaceri del Caffè - a fost concepută folosind siropuri noi de portocale și de lămâie, o invenţie ingenioasă deoarece acestea sunt de asemenea minunate în lapte şi cafea, precum şi în evoluţia cercetărilor Lavazza privind textura lăptoasă. Rețetele dezvoltate de echipa Lavazza se joacă cu texturi originale și temperaturi și includ, printre altele, Espresso Crema, caracterizată printr-un strat de sirop, un strat de espresso apoi un strat de textură lăptoasă; Ice Cappuccino, o combinație de espresso, lapte degresat, zahăr, gheață și cacao, amestecate împreună în mixer; Cappugiro, un cappuccino „cu susul în jos”, cu un strat de cremă de cafea deasupra laptelui în formă lichidă.

ÈSPRESSO
ÈSPRESSO
2002 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Èspesso a fost primul rezultat al colaborării echipei Lavazza cu Ferran Adrià, un campion al haute cuisine de avangardă. Èspesso reprezintă o cafea espresso solidă, obținută prin turnarea de gelatină și zahăr într-un sifon de cafea. Pentru Èspesso, inventivul spaniol Toni Segarra a creat conceptul de ceașcă „cu susul în jos” ca simbol al primei cafele solide din istorie și a realizat lingura pai, care a devenit un obiect de colecție.

COOKIE CUP
COOKIE CUP
2003 - Echipa Lavazza

Cookie Cup s-a născut din colaborarea dintre designerul Enrique Sardi, chef-ului de patiserie Lello Parisi și echipa Lavazza drept ceașca/biscuitul conceput pentru a fi consumat după savurarea cafelei espresso. Aluatul fraged, mai gros decât rețeta tradițională, este pregătit în forme speciale de cești pentru espresso Lavazza Segno. Interiorul ceștii este acoperit cu o glazură specială de zahăr pentru a rezista la temperatura ridicată a cafelei espresso în timp ce este consumată.

ESPRESSO GALAXY
ESPRESSO GALAXY
2003 - Echipa Lavazza

Această rețetă a fost inspirată de lansarea Calendarului Lavazza pe 2004, „Planeta espresso”, realizat de Thierry Le Gouès. Pentru a decora acest espresso autentic italian sunt folosite fragmente de macaroons gourmet, astfel încât să imite suprafața cu cratere a unei planete.

PASSION>ME
PASSION>ME
2004 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Passion>Me este o combinație nemaiîntâlnită de cafea și fructe tropicale, având drept rezultat un cocktail non-alcoolic surprinzător. Se prepară agitând suc de fructul pasiunii, espresso îndulcit, gheață și mentă proaspătă într-un pahar special creat de designerul Claudio Caramel și patentat de Lavazza, pentru a crea o băutură proaspătă și plăcută.

COFFEESPHERE
COFFEESPHERE
2004 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

O tehnică complexă şi sofisticată ce produce un rezultat complet uimitor. Conceptul de „sferificare”, inventat și promovat de Ferran Adrià, se aplică cafelei pentru a obține un rezultat extraordinar: cafea lichidă închisă într-o membrană transparentă care se sparge pe cerul gurii, eliberând aroma completă.

CAFEA-CAVIAR
CAFEA-CAVIAR
2004 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Cafeaua-caviar este un alt produs-surpriză obținut cu ajutorul tehnicii de sferificare folosite la Coffeesphere. Picături mici de cafea şi compuşi pe bază de alginat se adaugă, folosind o seringă, într-o soluție diluată de clorură de calciu. Acest proces formează un număr mare de sfere mici, care provoacă o multitudine de mici explozii pe cerul gurii. Efectul este, poate, chiar mai uimitor decât credeați.

ACADEA CU CAFEA ȘI POPCORN CU CAFEA
ACADEA CU CAFEA ȘI POPCORN CU CAFEA
2004 - Echipa Lavazza

Două produse inspirate din lumea circului: acadea cu cafea și popcorn cu cafea. Acadeaua este fabricată dintr-o bază de zahăr, apă și glucoză, la care se adaugă pulbere de cafea fierbinte. Popcornul tradițional este caramelizat cu zahăr și stropit cu cafea măcinată.

Vată de zahăr cu cafea
Vată de zahăr cu cafea
2004 -

Un alt produs inspirat din lumea circului: vată de zahăr cu cafea. O rețetă distractivă și apetisantă bazată pe cafea măcinată fin și uscată prin congelare. Cine a spus că vata de zahăr este doar pentru copii?

TANDEM & LE VOGLIE
TANDEM & LE VOGLIE
2005 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Undele cerebrale ale lui Ferran Adrià, perfecţionate de echipa centrului de instruire, Tandem & spumele Le Voglie au fost lansate de Lavazza în trei arome - alune, ciocolată și lapte.  Double Cup a fost dezvoltat și patentat pentru a servi produsul împreună cu cafea sau cappuccino și are o împărțire internă care creează două spații separate.

CAPPUCCINO NITRO
CAPPUCCINO NITRO
2006 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Puteţi prepara cu frig, precum şi cu căldură. Cappuccino Nitro este fabricat în azot lichid la -196°C. La temperatura camerei, produsul finit are aspect de bezea congelată crocantă pe exterior şi cu un interior cremos. Un fel de cappuccino „mini-cuit” obținut folosind tehnici extrem de sofisticate.

CREMESPRESSO
CREMESPRESSO
2007 - Echipa Lavazza

Cremespresso este o reinterpretare a prăjiturii tradiționale genoveze Panera, un semifreddo realizat cu caimac și cafea, inventată cu aproximativ 150 de ani în urmă. Mai mult decât un șerbet, aceasta este o cafea cu consistență catifelată sau, mai bine zis, o înghețată de băut. Este servită într-un recipient care face o trimitere clară la conul de înghețată clasic.

ESPRESSO DA MEDITAZIONE
ESPRESSO DA MEDITAZIONE
2007 - Echipa Lavazza

Scorțișoară, cardamon, flori amare de portocal și petale de trandafir sunt cele patru note aromatice de top, combinate într-o soluție de apă cu alcool, care caracterizează Espresso da Meditazione. Servit într-un pahar tip balon, Espresso da Meditazione este menit să fie savurat încet şi în timp ce vă relaxați.

CAFEA FIERBINTE CU OU
CAFEA FIERBINTE CU OU
2007 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Cafeaua fierbinte în formă de ou utilizează aceeaşi tehnică de sferificare ca şi înainte, dar cu diferenţa că elementele au fost inversate, astfel încât produsul poate fi încălzit. Rezultatul final este un ou prăjit din cafea.

COFFEE PASAS
COFFEE PASAS
2007 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Pasas este cuvântul spaniol pentru stafide. Pentru a face această cafea trompe-l’oeil o încântare pentru ochi precum şi pentru bolta palatină, produsul obținut prin sferificare inversă (procesul folosit pentru a face cafeaua fierbinte cu ou) este lăsat să se deshidrateze în zahăr granulat. Astfel, sunt obținute boabe de cafea similare stafidelor ca aspect și consistență.

BICERIN SFERIC
BICERIN SFERIC
2007 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Această nouă interpretare a bicerinului torinez a fost creată folosind tehnica cafea fierbinte cu ou, care se servește cu o lingură, odihnindu-se pe un strat de cremă lichidă și puțină ciocolată caldă.

CIOCOLATĂ CU CAFEA
CIOCOLATĂ CU CAFEA
2007 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Un cub de cafea congelată este cufundat în azot lichid și apoi înmuiat în ciocolată caldă. Ținută la frigider, cafeaua din interiorul ciocolatei se topește, redevine lichidă și rămâne prinsă în stratul de ciocolată.

LENTILELE DIN CAFEA
LENTILELE DIN CAFEA
2008 - Echipa Lavazza și Carlo Cracco

Rezultat al unui parteneriat între chef Carlo Cracco și echipa Lavazza, Lentilele din cafea reprezintă un tribut ironic adus miopiei. Cafeaua, amestecată cu gelatină vegetală la o temperatură constantă, este modelată pentru a avea forma și consistența unei lentile de contact reale. Lentila din cafea este un jeleu din cafea de excepție, servit în caserole tradiţionale din lentile autentice, pentru o aromă nouă și un design de produse alimentare inovator.

CAPPUCCINO NITRO - SOFTARTUFO DI CAPPUCCINO
CAPPUCCINO NITRO - SOFTARTUFO DI CAPPUCCINO
2009 - Echipa Lavazza

Glazura crocantă de cafea-ciocolată din exterior înconjoară miezul moale delicios de cappuccino Èspesso „gătit” în azot lichid. Un adevărat deliciu pentru papilele gustative, care îmbină note amare și dulci cu texturi crocante și moi.

ARIA GELATA DI CAPPUCCINO
ARIA GELATA DI CAPPUCCINO
2010 - Echipa Lavazza

Gustul delicios al înghețatei cappuccino este îmbunătăţit printr-o uimitoare structură aerată. Lavazza Cremespresso este perfectă pentru tehnica sifonului. Spuma rezultată este congelată, ceea ce duce gustul fin al înghețatei spre o nouă dimensiune.

BACIO AL CAFFÈ
BACIO AL CAFFÈ
2010 - Echipa Lavazza și Guido Gobino

Bacio al caffè este o ciocolată cu umplutură fină. Dezvoltată împreună cu Guido Gobino, celebrul maestru ciocolatier torinez, pentru lansarea Calendarului Lavazza pe 2010, conține o umplutură de cacao, zahăr, migdale Noto, rom şi cafea turcească măcinată. Toate acoperite cu cea mai fină ciocolată neagră.

COCKTAILURI ESPRESSO
COCKTAILURI ESPRESSO
2010 - Echipa Lavazza

„Fabricat în Italia”, tema ediției din 2010 a calendarului Lavazza a inspirat o serie de cocktailuri cu o cantitate redusă de alcool, ca un omagiu adus drapelului italian. O înghițitură de espresso îmbogățit cu spume delicioase în suspensie. Culorile sunt verde, alb și roșu - culorile clasice ale steagului - invocate prin aromele de migdale, căpșuni și mentă.

ESPRESSO GRANITA NITRO
ESPRESSO GRANITA NITRO
2010 - Echipa Lavazza

Clasicul sicilian este revizuit şi îi este conferită o notă modernă. Produsul preparat „live” cu azot lichid îngheață rapid și încorporează toată aroma cafelei espresso. Este decorată cu perle din cremă făcute cu aceeași tehnică, pentru a completa echilibrul rețetei.

ÎNGHEȚATA CREMESPRESSO
ÎNGHEȚATA CREMESPRESSO
2010

Înghețata Cremespresso se bazează pe o rețetă Lavazza bine-cunoscută, Cremespresso, în care 15 cafele espresso sunt preparate la cerere, apoi aduse la o temperatură care le face textura similară celei de înghețată fină. Sunt servite pe un cornet crocant.

PANNA COTTA SEMI-LICHIDĂ
PANNA COTTA SEMI-LICHIDĂ
2010

O panna cotta semi-lichidă cu aromă de cafea, ce se combină perfect cu marmelada de portocale şi este consumată printr-un pai. În acest produs unic italian sunt condensate texturi noi.

CAFEA AMBRA
CAFEA AMBRA
2011

Folosind sferificarea inversă, cafeaua Ambra prezintă un produs clasic de consumat după cină, precum Sambuca con la Mosca, dar cu o notă inovatoare. Rezultatul este o reproducere extrem de realistă a unei sfere din rășină de chihlimbar.

GELOESPRESSO
GELOESPRESSO
2011 - Echipa Lavazza

Lavazza prezintă Geloespresso, noul mod de a pregăti și de a savura o cafea clasică italiană cu gheață. Un espresso autentic italian, cu caracterul său inconfundabil, este trecut rapid prin gheață în interiorul unui răcitor de cafea, pentru a crea un echilibru perfect între aroma bogată și prospețimea deplină ce astâmpără setea.

GELATO ESPRESSO
GELATO ESPRESSO
2011 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Inovația Lavazza a produs o nouă cafea clasică. Gelato Espresso se face într-o mașină de fulgi de gheață și este rapid turnată într-un cornet sau un pahar. Textura inițială, fermă dar catifelată, este surprinzător de plăcută înainte de explozia gustului real de cafea espresso răcită Lavazza care te izbește.

PANDIȘPAN
PANDIȘPAN
2012

Coffee Sponge, Tiramisu şi Sacher scomposta sunt produse Coffee Design ce oferă ingrediente predominant lichide, care, odată încălzite în cuptorul cu microunde, expandează pentru a crea texturi moi şi versatile pentru reţetele pe bază de cafea.

COFFEE KRICE BY M. BARONETTO
COFFEE KRICE BY M. BARONETTO
2013

Un biscuit pentru cafea, cu gust dulce și sărat, fabricat prin adăugarea de zahăr, cacao și cafea la făină de porumb. Rapid de gătit, este gustul perfect ce însoțește o cafea Lavazza espresso

RAPISSINO BY G. GRASSO & I. MACCHIA
RAPISSINO BY G. GRASSO & I. MACCHIA
2013

Un mousse dulce cu țelină și alune este decorat cu fulgi de cacao și cafea caramelizată măcinată în două granulații diferite, în timp ce un baton original cu cafea vă permite să savurați textura catifelată și gustul uluitor.

COFFEETAIL N. 59 - COFFEETAIL N. 10
COFFEETAIL N. 59 - COFFEETAIL N. 10
2014

2014 a fost martorul creării așa-numitelor Coffeetails Lavazza, două produse concepute pentru a introduce cafeaua în lumea cocktailurilor într-un mod creativ. Folosind arome tradiționale italiene, cum ar fi laptele de migdale și cireșe amare, băuturile Coffeetails sunt servite pe o planșă de carton cu culori contrastante și forme circulare, creând un adevărat obiect de decor. Acest aranjament permite ca diferitele componente ale produsului să fie servite separat, astfel încât consumatorii să le poată pune împreună înainte de servire. Rezultatul este o combinație perfectă între ritualul cafelei și inovație în domeniul cocktailurilor! Atât denumirea cât și marca cocktailurilor au fost înregistrate și sunt servite în cadrul multor evenimente sub marca Lavazza.

PRĂJITURĂ CU CAPPUCCINO PENTRU MISIUNEA SPAȚIALĂ
PRĂJITURĂ CU CAPPUCCINO PENTRU MISIUNEA SPAȚIALĂ
2014

Un proiect al anului 2005 creat în comun de Lavazza și chef-ul cu stele Michelin Ferran Adrià, "prăjitura cu cappuccino" este un mousse deshidratat congelat, care arată ca un biscuit și se topește în gură. Este deja pe rampa de lansare în Guyana Franceză spre staţia spaţială internaţională.

TIRAMISÙ 2.0
TIRAMISÙ 2.0
2015

Un tiramisu în care rolurile ingredientelor clasice sunt inversate. Biscuitul este acum o foaie de cacao, cafeaua o pulbere, obținută prin infuzie la rece, iar brânza mascarpone devine imponderabilă. Strat după strat, lejeritatea texturilor este echilibrată de aromele ingredientelor, iar desertul este completat prin presărarea de cafea măcinată.

CONSISTENZE AL CAFFÈ
CONSISTENZE AL CAFFÈ
2015

Punctul forte al rețetei este centrul de cafea lichidă realizat prin intermediul procesului de sferificare inversă conceput de Ferran Adrià. Baza este un biscuit sărat cu cafea, iar sfera de cafea este înfășurată în ciocolată albă și cafea. Când veți tăia desertul, veți descoperi surpriza dulce de texturi și arome.

SUPĂ DE LAPTE
SUPĂ DE LAPTE
2015

Această supă de lapte, cu câteva ingrediente simple, își trage inspiraţia puternică din trecut şi din tradiţiile rurale. Baza blatului din pâine caramelizată se îmbină perfect cu ganașul de cafea și este servită într-o cremă de lapte catifelată și aromatizată cu cafea turcească măcinată.

COFFEE NUBES
COFFEE NUBES
2015

Aceste trei bezele mici și crocante au fost create folosind cafea instant Lavazza (o cafea solubilă de foarte înaltă calitate). Servite alături de ceașca clasică de espresso, ele transformă un espresso într-o experienţă reală de design al cafelei.

JELEU CARAMELIZAT CREAT DE LORETTA FANELLA
JELEU CARAMELIZAT CREAT DE LORETTA FANELLA
2015

Un tribut adus universului cafelei, jeleul caramelizat, cu textura sa specială cristalizată și baza Cold Brew (cafea infuzată la rece), a fost prezentat la ediția din 2015 a Identità Golose. Poartă semnătura marelui chef de patiserie gourmet de renume internațional Loretta Fanella.

PAN DE CAFÉ BY R. TOIX
PAN DE CAFÉ BY R. TOIX
205

Produs pufos de patiserie cu cafea, cu o aromă deosebită şi textură untoasă parfumată, care merge perfect cu gustări dulci şi apetisante. Ideal pentru brunch și micul dejun continental, produsul este sublim servit cu marmeladă de portocale și foie gras.

TERRAIN DE CAFÉ
TERRAIN DE CAFÉ
2015

Terrain de café, o idee creativă dezvoltată de Training Center Lavazza, aduce un tribut celui mai prestigios turneu de tenis jucat pe zgură. Un ganaș de alune îmbibat în cafea, iar culoarea sa portocalie aduce un tribut terenului de zgură de la Roland Garros. Stratul de cafea este preparat prin dezvoltarea unui nou blat, în care 30% din aluat este realizat din zaț de cafea. Mingea de tenis plasată în vârf nu este altceva decât o pralină cu alune, ciocolată albă și lămâie, creată de G. Gobino.

COFFEE PERLAGE
COFFEE PERLAGE
2015

Acest produs recreează cafeaua macchiato ca un jeleu espresso cu perle din cremă. Perlele sunt create folosind un suport pentru caviar care, pornind de la crema lichidă, eliberează produsul în interiorul unui cazan cu azot. Temperatura scăzută (-196°C), transformă crema în perle albe mici ale căror gust şi textură formează un contrast magic cu jeleul de cafea. Este o reinventare imaginativă de cafea macchiato în care espresso este un jeleu moale. Azotul lichid transformă crema lichidă în perle de gheaţă care completează reţeta cu un contrast plăcut de texturi şi temperaturi.

COFFEETAIL N°50
COFFEETAIL N°50
2016

Coffeetail n. 50, ce provine de la „cele mai bune 50 de lucruri din Londra”, este un cocktail bazat pe cafeaua Lavazza Kafa, extrasă la rece timp de 12 ore (Cold Brew), la care se adaugă Havana Club și coajă de lămâie. Rezultatul este o creație care evocă clasicul cocteil Cuba Libre servit în borcane mici, transparente, urmând tendința „jam jar” (borcanul de dulceață)!

Instrumente
LINGURIȚA ÈSPESSO
LINGURIȚA ÈSPESSO
2003 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Această lingură cu gaură, prima cafea solidă din istorie, a fost proiectată ad-hoc pentru Èspesso de către designerul spaniol Toni Segarra. Gaura din mijloc accentuează textura solidă a Èspesso.

PAHARUL PASSION>ME
PAHARUL PASSION>ME
2004 - Echipa Lavazza și Ferran Adrià

Proiectat de designerul Claudio Caramel și patentat de Lavazza, paharul Passion>Me este un shaker pentru cocktail care combină funcționalitatea tradițională a dispozitivului cu o prezentare ludică. Cocktailul Passion>Me se servește cu ingredientele sale de bază deja amestecate în interiorul paharului, în timp ce capacul care conține cafea espresso este plasat cu susul în jos deasupra acestuia. Rolul consumatorului este de a adăuga cafeaua la celelalte ingrediente, jucând rolul unui shaker pentru cocktailuri.

DOUBLE CUP
DOUBLE CUP
2007 - Echipa Lavazza

Patentat de Lavazza, Double Cup este inspirată de cafeaua vieneză originală, în care frișca și cafeaua erau servite separat. Double Cup este un amestec modern care susține ideea de a te bucura de două produse cu diferite texturi şi temperaturi într-un singur recipient: specialitățile Tandem Espresso și Tandem Cappuccino.

APARATUL DE CAPPUCCINO CUOR DI CREMA
APARATUL DE CAPPUCCINO CUOR DI CREMA
2009 - Echipa Lavazza

Punctul culminant al tuturor formelor de cultură a cafelei, aparatul de cappuccino Cuor di Crema, a apărut dintr-o colaborare între echipele de la Training Center Lavazza și Divizia de echipamente industriale. Cuor di crema, un patent Lavazza, ușurează prepararea de cappuccino la domiciliu, precum şi multe reţete delicioase calde şi reci servite în mod tradiţional în barurile de cafea italiene.

ESPOON
ESPOON
2010 – Echipa Lavazza și Davide Oldani

O idee simplă şi ingenioasă pentru amestecarea în zahăr, fără a dezintegra crema, astfel încât să menţină aroma de espresso. Espoon este lingura exclusivă cu gaură, creată pentru Lavazza de Davide Oldani, unul dintre cei mai apreciați bucătari și designeri internaționali. Când Espoon vine în contact cu crema cafelei espresso, aceasta pătrunde ușor prin ea și previne împrăștierea aromei, împiedicând în același timp cafeaua să se răcească prea repede, așa cum se întâmplă în cazul lingurilor tradiționale.

RĂCITOR DE CAFEA
RĂCITOR DE CAFEA
2011 - Echipa Lavazza

Un instrument inovator utilizat pentru pregătirea Geloespresso, noul mod de a savura clasica cafea rece. În acest recipient, patentat de Lavazza, se toarnă mai întâi gheață și apoi cafea espresso fierbinte, îndulcită după gust. Cafeaua trece în câteva secunde prin gheață, în acest timp răcindu-se la temperatura potrivită. Apoi coboară în pahar, trecând printr-o gaură calibrată din partea de jos. Magia este la fel de simplă pe cât este de sofisticată, toate acestea putând fi urmărite prin transparenţa răcitorului de cafea.

MIXER UNIVERSAL
MIXER UNIVERSAL
2012 - Echipa Lavazza

Oferta bogată şi variată de cafea, care a distins întotdeauna Lavazza, necesită tehnologia corespunzătoare. Noul și exclusivistul mixer universal provine din căutarea constantă de soluții inovatoare. Dezvoltat și patentat de Training Center Lavazza și echipele Diviziei de echipamente, mixerul universal este un instrument extraordinar, cu care se prepară rapid și perfect toate specialitățile EspresSOunique, plus alte băuturi calde și reci - la calitate consecventă, rapid și perfect. Este extrem de practic și versatil, și vă permite să pregătiți lapte pentru cappuccino și ciocolată caldă, shake-uri cu cafea și alte rețete inovatoare. Alte funcţii vă permit, de asemenea, să pregătiți produse în cantități de la 1 la 4 porţii. Un sistem autentic de preparare a unor băuturi multiple care, în ciuda dimensiunilor sale compacte, combină într-un singur instrument echipamentele cel mai frecvent utilizate în fiecare zi în baruri care servesc cafea.

ECUP
ECUP
2012 - Echipa Lavazza și Davide Oldani

Dupa Espoon - lingura cu gaură - echipa de la Training Center și Davide Oldani au dezvoltat Ecup - o ceașcă esențială, elegantă, caracterizată de înclinația uneia dintre cele două laturi interioare care lasă espresso-ul să coboare ușor din pâlnia mașinii. Aceasta este echipată cu o cameră specială de aer care izolează cafeaua, evitând arsurile şi două mici orificii în perete pentru prinderea cu degetele. Cu Ecup, espresso curge treptat în ceașcă, astfel încât crema rămâne intactă, iar gustul și aroma sunt exprimate pe deplin.