1957
Suntem în 1957, iar Italia se bucură de un boom economic complet. Beppe și Pericle încep să mute producția la o scară industrială: în sectorul cafelei, eram cea mai mare companie din Italia și ne propusesem să devenim lideri în Europa.
1957
Inovație

Marea industrie de prăjire a Lavazza s-a născut la sediul din Corso Novara, iar ciclul de procesare inovator de tip „fall-flow” a permis companiei să proceseze peste 40.000 kg de cafea pe zi, folosind un proces de producție vertical mai eficient; acesta a reprezentat o adevărată inovație în Italia.

Produs

Doi ani mai târziu, în 1959, am lansat prima cafea decafeinizată Lavazza, denumită Dec. Creșterea noastră industrială a continuat cu deschiderea în 1965 a celei mai mari fabrici de producție de prăjire din Europa, în Settimo Torinese.

Comunicare

Primul bar mobil, proiectat de Boneschi, a fost prezentat la Torino Salone del mobile, în 1959. Acesta a reprezentat un mod nou și original de a răspândi vestea despre cafeaua noastră și de a oferi oamenilor ocazia de a se bucura de ea, chiar și în aer liber.

Continuarea călătoriei
1971