
Evaluare
Acum câțiva ani, compania a pornit pe un drum al evaluării performanței ecologice a unora dintre produsele-cheie ale sale. A fost utilizată o abordare metodologică – denumită „evaluarea ciclului de viață” – pentru studierea materiilor prime, a metodelor de prelucrare în țările de origine ale cafelei și în fabricile de producție din Italia, a ambalajelor, a aparatelor de cafea, a transportului materiilor prime și a produselor finite, până la eliminarea produsului utilizat.
Raportul de sustenabilitate a fost întocmit pentru prima dată în 2012. Compania a recunoscut rezultatele obținute ca urmare a angajamentului său față de sustenabilitate și a promis să continue pe această cale.
Proiectul ¡Tierra! al Lavazza se extinde și în Brazilia, India, Peru și Tanzania, implicând un număr tot mai mare de fermieri și de comunități din mediul rural. O poveste spusă prin fotografiile sugestive ale proiectului fotografic al lui Steve McCurry, fiecare imagine fiind prezentată fără filtre și având semnificații adânci.