IAAD – Institutul pentru Arte Aplicate și Design
Clădirea istorică de la intersecția dintre Via Bologna și Via Pisa găzduiește sediul central al IAAD, Universitatea italiană de design, cu cei 700 de studenți și peste 100 de lectori. Clădirea oferă aproximativ 3.000 mp pentru activități educaționale, expoziții, evenimente, conferințe și prelegeri speciale. Sălile de clasă se întind de-a lungul unui sistem de terase cu vedere la Via Pisa, profitând de locațiile neutilizate din clădire. În noul complex, IAAD se mândrește cu săli de cursuri și laboratoare IT de ultimă generație, cu o sală de lectură mare, cu o zonă destinată pauzelor și relaxării, numită cu drag „Casa IAAD”, și cu alte spații destinate studiului și petrecerii împreună a timpului.
Proiectul de reamenajare a păstrat caracteristicile care au devenit parte a edificiului, în timp, precum și designul exterior, respectând relația dintre clădire și structura urbană înconjurătoare.
Renovarea a respectat prevederile administrației locale pentru patrimoniul arhitectural și peisagistic, în ceea ce privește restaurarea unui complex recunoscut ca având valoare istorică și culturală. Tencuiala și elementele decorative au fost aduse la culoarea lor inițială, în timp ce verandele de la primul și cel de-al doilea etaj au fost conservate prin inserarea de cadre noi, frumos concepute, identice cu cele originale. La primul etaj, există un spațiu de legătură între zona centrală a clădirii și turnul de pe Via Ancona, cu o fațadă vitrată care oglindește simetria structurii existente pe același etaj.