La Centrale – Spațiul Lavazza destinat evenimentelor

Fosta „centrală” sau „stație de alimentare” Enel de pe Via Bologna a fost construită în 1897 de către un inginer originar din Torino, Ermenegildo Perini, pentru compania Società Anonima Elettrica Alta din Italia. Planul, întocmit de Cino Zucchi Architetti, a fost de renovare a clădirii, a cărei suprafață de 4.500 mp era destinată unor servicii de interes public; planul menționat viza și îmbunătățirea arhitecturii, în special impunătoarea cameră a mașinilor.

Principalul sector al fabricii Lavazza a devenit un uriaș spațiu flexibil care să poată găzdui până la 1.000 de persoane pentru evenimente și activități culturale, muzicale și artistice. Spațiul ridicat din interior, care este independent și la un nivel mai ridicat, dispune de două săli de ședințe, cu un total de 220 de locuri.

Două restaurante cu un design modern vor fi amplasate în sectorul lateral, cu vedere la noua galerie cu spații verzi:
  • restaurantul gourmet, Condividere by Lavazza, a fost proiectat în colaborare cu faimosul chef catalan Ferran Adrià, designul interior fiind realizat de Dante Ferretti, iar bucătăria, condusă de către Federico Zanasi. Acesta este situat la parter și poate fi accesat direct din Via Pisa și din galerie; va fi un restaurant de excelență, cu un concept nemaiîntâlnit, cu o suprafață de 540 mp și 50 de locuri.
  • Bistrot este o zonă comună de restaurante, dezvoltată în colaborare cu Slow Food, deschisă, de asemenea, publicului;