Lavazza împreună cu Eataly
Acolo unde excelența cafelei întâlnește noi forme unice.


Lavazza și Eataly împărtășesc un țel comun: acela de a promova cele mai bune alimente din Italia pentru a permite tuturor să se bucure de experiențe senzoriale de calitate superioară. Eataly elogiază cultura italiană din lume: în acest context, Lavazza – cafeaua preferată a Italiei din 1895 – reprezintă o necesitate pentru încununarea unor astfel de experiențe ale gustului.

Sortimente regionale de cafea
O călătorie senzorială în jurul regiunilor Italiei, pentru a redescoperi aromele de odinioară într-o ceașcă. Sortimentele regionale ale cafelei Lavazza sunt produse care au legătură cu cea mai autentică tradiție, împreună cu mai multe rețete inovatoare originale create special pentru Eataly de către Centrul de instruire Lavazza.
Bavareisa torinese
O specialitate din Torino datând din anii 1700, din care derivă cunoscuta cafea „bicerin”, și de care s-au bucurat multe personalități, inclusiv Cavour, Dumas și Hemingway. Băutura originală „bavareisa” este un amestec de cafea, ciocolată și lapte cremos, îndulcit cu sirop.
Cafeaua Padova
O cafea cu aromă de mentă, îmbogățită cu un strop de cacao, reprezintă o specialitate din Padova. Ea a fost populară printre intelectuali, politicieni, academicieni și studenți care frecventau barurile din oraș în anii 1800.
Cafeaua Salentino
A fost inventată în anii '50, într-un bar mic din Lecce, unde a devenit o adevărată specialitate de vară. Pentru a o pregăti, combinați gheață, lapte de migdale și espresso, astfel încât cafeaua să fie răcită, însă cu păstrarea tuturor aromelor intacte.
Cafeaua napolitană
Un produs cu adevărat clasic, care provine din combinația dintre cafea și alune. Ideea datează din Evul Mediu, fiind originară din Napoli, însă, desigur, însă s-a răspândit rapid în întreaga Italie și chiar în Europa.
Cafeaua calabreză
Cafea, coniac și lemn dulce: acestea sunt cele trei ingrediente care stau la baza rețetei calabreze. Cultivarea lemnului dulce este o tradiție în sudul Italiei, aceasta practicându-se, în antichitate, în principal în Calabria. Acum, reprezintă peste 80% din producția națională.

Unde ne găsiți
Puteți savura aroma inconfundabilă a cafelei Lavazza în numeroasele magazine Eataly din întreaga lume.
<p>Milano</p>

Milano

<p>Clădirea Flatiron din New York</p>

Clădirea Flatiron din New York

<p>World Trade Center din New York</p>

World Trade Center din New York

<p>Chicago</p>

Chicago

<p>Boston</p>

Boston

<p>Saint Paul</p>

Saint Paul

<p>Copenhaga</p>

Copenhaga

<p>Moscova</p>

Moscova