2018

2020

by David LaChapelle

David LaChapelle

Lavazza & David LaChapelle

 

Lavazza și LaChapelle au colaborat pentru prima dată în 2002, când Lavazza i-a comandat artistului calendarul din acel an, intitulat Espresso & Fun.

În 2012, fotograful a fost una dintre vedetele The Lavazzers, calendarul care a sărbătorit 12 maeștri ai fotografiei.

David LaChapelle și Lavazza s-au reîntâlnit atunci când Lavazza i-a încredințat artistului calendarul aferent anului 2020, fotografiat în Hawaii.

„Realize” („A conștientiza”) este una dintre fotografiile deosebite din calendar. A fost prezentată în cadrul expoziției Divine Acts și acționează deopotrivă ca invitație și avertisment cu privire la frumusețea planetei noastre și riscurile cu care aceasta se confruntă.

 

„LaChapelle a reușit să interpreteze valori în care credem cu tărie și a fost un privilegiu să lucrezi cu el. Am încercat să spunem povestea importanței reconectării cu natura”.

 

Francesca Lavazza

Calendarul 2020, cu fotografii de David LaChapelle

 

Earth CelebrAction a fost titlul ales pentru calendarul Lavazza 2020, care își propune să celebreze relația care leagă omenirea și natura, sugerând - în același timp - o serie de acțiuni care pot fi întreprinse pentru ocrotirea celei din urmă.

Verbele care însoțesc fiecare dintre aceste imagini extraordinare surprinse de David LaChapelle exprimă pe deplin stringența promovării responsabilității față de oamenii din jurul nostru și de lumea în care trăim.

Calendarul rămâne un instrument ideal pentru a încuraja un simț critic al prezentului, folosind frumusețea artei pentru a atrage și a inspira, lansând, totodată, un îndemn la acțiune.

Nu întâmplător, verbul ales pentru luna decembrie care încheie calendarul este o invitație la acțiuni concrete, precum și o dorință pentru noi toți: „a schimba”.

Ianuarie

Februarie

Martie

Aprilie

Mai

Iunie

Iulie

August

Septembrie

Octombrie

Noiembrie

Decembrie