ÎNAPOI
Manifestul

Art & Culture

Abilitatea de a-și imagina viitorul și de a vedea dincolo de limite și granițe, precum și capacitatea de a găsi un teren comun în domenii aparent diverse prin creativitate și ingeniozitate sunt caracteristici ale Italiei, o țară recunoscută pentru dezvoltarea de noi viziuni asupra lumii.

 

Acest spirit, care l-a ajutat pe Luigi Lavazza să-și conceapă amestecul, este același care a stat la baza activității multor artiști și vizionari care au știut să vadă și să descrie schimbările înaintea tuturor celorlalți. Angajamentul lui Lavazza față de artă vine din dorința de a păstra acest spirit în viață.

 

În prima sa aventură exterioară, a explorat lumea publicității – total nefamiliară, la momentul respectiv.

Astfel a început colaborarea cu Armando Testa, care a dus marca Lavazza (prezentată deja publicului în prima ediție a emisiunii TV „Carosello”, în 1957) în fruntea publicității grafice, mulțumită unor personaje memorabile cum ar fi frumoasa Carmencita și pistolarul Caballero.

 

 

În 1992, a început proiectul care urma să devină expresia emblematică a filozofiei și identității mărcii: calendarul Lavazza. Helmut Newton, David LaChapelle, Annie Leibovitz și Steve McCurry sunt doar câteva dintre cele mai importante nume care și-au pus inspirația în slujba acestui proiect, care s-a derulat timp de peste douăzeci de ani.

 

Art & Culture - Manifesto
Art & Culture - Manifesto

 

Cu toate acestea, de-a lungul anilor, angajamentul grupului nu a avut în vedere doar producția artistică, ci și susținerea acesteia. Compania Lavazza este acum parteneră a celor mai importante instituții internaționale de artă, cum ar fi Muzeul Guggenheim din New York, colecția Peggy Guggenheim din Veneția, Muzeul Civic Venețian.

 

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
Cine este în spatele TOILETPAPER: Maurizio Cattelan

Open Art

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Lisa Hoke colorează Nuvola cu arta ei

Open Art

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
„Luce Filante” iluminează Veneția – Guggenheim

Open Art

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Muzeul Guggenheim din New York își deschide ușile pentru vizionari

Open Art

AFLAȚI MAI MULTE