ÎNAPOI
Coffee Study Program

Impregnarea cafelei cu dragoste

Studenții Coffee Study Program pornesc într-o călătorie care îi va duce la plantațiile de cafea din Republica Dominicană. Pentru Kanika și prietenii ei, acea călătorie începe în Torino, casa Lavazza. 

La 24 de ani, Kanika Joshi nu a preparat niciodată cafea cu un espressor. Cu siguranță nu în capitala cafelei italiene - Torino.


Ea a avut ocazia să încerce, în timp ce se pregătea să pornească într-o călătorie revelatoare, care urma să o ducă pe ea, și trei colegi ai săi din Coffee Study Program în inima plantațiilor de cafea din Republica Dominicană și a comunităților din jurul acestora.

Această călătorie urma să fie una în sens „invers”: de la savurarea cafelei pe străzile din Torino, la originile sale în plantațiile din Caraibe.

Acolo, în orașul natal al Lavazza, spune Kanika, experiența cafelei are o calitate unică.

„Cultura cafelei din Torino este specială. Aici, oamenii trăiesc experiența savurării cafelei, în loc să o folosească drept un simplu energizant.”

Înainte de a fi turnată în ceștile de espresso italian emblematice, sau în baruri de pe glob, cafeaua face obiectul unor activități de creație și măiestrie neobosite, după cum a învățat Kanika în Centrul de instruire Lavazza, o veritabilă universitate a cafelei (și, întâmplător, locul în care Kanika a preparat prima sa cafea la espressor!).

Dar cafeaua este, și ar trebui să fie, mai mult decât un simplu produs. Pe parcursul fiecărei etape a ciclului său, de la producție la consum, cafeaua atinge viața persoanelor și comunităților din întreaga lume.

De aceea, CSR (responsabilitate socială corporativă) este o valoare cheie pe care trebuie să și-o asume toate mărcile de cafea. Egalitatea de gen, condițiile de muncă demne, remunerarea echitabilă, sustenabilitatea: toate acestea și multe altele sunt necesare pentru a stimula rezistența comunităților care cultivă cafea.

Kanika a fost surprinsă să descopere că, prin intermediul Fundației sale, Lavazza sprijină crescătorii de cafea cu unelte, investiții și formare profesională, indiferent dacă vor deveni parteneri de afaceri. Aceasta, crede ea, este abordarea de care are nevoie lumea.

img_02-csp-kanika
img_03-csp-kanika
„Lavazza nu investește doar bani. Ci investește și suflet în ceea ce face.”

Timpul studenților în Torino s-a terminat repede. Următoarea oprire – Caraibe.

 

 

 

În timp ce savurați cafeaua, vă recomandăm să citiți...

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM