ÎNAPOI
8 minute
Coffee Study Program

Plantarea semințelor unui viitor sustenabil

 

Între munții din Republica Dominicană, studenții Coffee Study Program acumulează experiență practică cu privire la procesele de producție locale. Stuart crede că acestea pot reprezenta cheia pentru emanciparea generațiilor viitoare de crescători de cafea. 

 

Cafeaua este o tradiție în familia lui Stuart. În Uganda, își ajuta bunica pe plantație, muncind alături de ea, pe câmpiile țării sale natale.

 

În timpul zilelor petrecute în Republica Dominicană, cu Coffee Study Program, Stuart a dobândit o nouă perspectivă asupra meșteșugului creșterii cafelei – o perspectivă dobândită mai întâi la urcarea muntelui. 

„De unde vin eu, cultiv cafea împreună cu bunica mea. Dar o cultivăm pe teren plat. Faptul că poate crește bine în munți a fost o surpriză.”

 

Stuart și colegii lui sunt în Neiba. Aflat între munți și Lacul Enriquillo, acest oraș este căminul unei cooperative de cultivare a cafelei, ale cărei plantații prosperă pe lanțul muntos dinspre nord.

 

La prima vedere, munții par neospitalieri. Ce ar putea fi cultivat aici? Cu toate acestea, după cum descoperă Stuart, munca grea a fermierilor a creat un produs extraordinar. 

 

„Această cafea”, spune Stuart, „este bogată în substanțe nutritive și e mai gustoasă decât cea cultivată pe teren plat.”    

 

Dar noua perspectivă a lui Stuart nu este modelată doar de altitudine. Prin examinarea prezentului, aceasta oferă o privire către un viitor posibil pentru alte comunități de crescători de cafea.

 

La începutul acestei călătorii, una dintre întrebările lui Stuart a fost legată de rolul tinerilor în viitorul producției de cafea.

„Ce rol pot juca tinerii în producția de cafea? Răspunsul este simplu: urmează-ți tatăl.”
img_02-csp-stuart
img_03-csp-stuart

 

Când generațiile tinere învață de la părinții lor, cultivând, recoltând și prelucrând cafeaua împreună, ei pun bazele propriului viitor – creând o afacere care este viabilă atât din punct de vedere economic, cât și ecologic. 

„Cafeaua se întinde peste generații. Îmi place cum familiile își unesc forțele pentru a contribui la un obiectiv mai mare.”

 

 

 

În timp ce savurați cafeaua, vă recomandăm să citiți...

REVISTA 2H
Conuri de ciocolată cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Risotto cu cafea și brânză fontina, cu cafea și smochine cu scorțișoară

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 1H
Salată de fructe de mare pe o cremă din mozzarella de bivoliță

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Friptură din file de porc cu bacon crocant și cremă din avocado cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 40m
Cheesecake de cafea cu gelatină de miere

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 3H
Tartă cu cremă de cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Panettone cu cafea Zabaglione

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA 15m
Risotto cu dovleac și robiola, cu frigărui de cârnați în cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM
REVISTA
Cook it Right

Cook it right

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA 10H
Pâine din grâu Kamut® de Khorasan, cu cafea

DIFICULTATE
PREPARARE ACUM