ÎNAPOI
8 minute
Coffee Culture

The Earth Defenders: în spatele obiectivului cu gardienii Pământului.

Publicat la 28 martie 18

36 de fotografii, câte una pentru fiecare pagină a celor trei calendare dedicate Apărătorilor Pământului.

Un râu de emoții: îndrăzneală, mândrie, dragoste și trudă, imortalizate pe vecie de trei mari fotografi de faimă internațională.

 

Lavazza l-a însărcinat pe Steve McCurry cu primul calendar al trilogiei, cel din 2015.

Acesta este un fotograf cunoscut pentru sensibilitatea artistică pe care o folosește pentru a spune povestea din perspectiva umană în timpul conflictelor armate, pentru culturi pe cale de dispariție și pentru tradițiile antice și moderne.

 

 

„Când Francesca Lavazza a propus acest proiect am fost încântat și onorat”.

 

Steve a promis să aducă omagiu Africii, populației sale pline de demnitate, cu o tradiție și istorie imense. Să omagieze bărbații acesteia și mai ales femeile, care depun munca cea mai grea.

 

El a reușit să surprindă sufletul deosebit al continentului, energia și demnitatea, prezentând alimentele și tradițiile proprii acestui continent. Tradiții pe care gardienii Pământului le păstrează pentru copiii lor, într-un spirit de sacrificiu și cu o mare pasiune.    

02-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-sx.
03-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-img-dx.

 

 

Iar această tranziție la nivel de generații între tați și fii, împreună cu noua viziune asupra lumii pe care tinerii o prezintă bătrânilor lor, este subiectul celui de-al doilea calendar, realizat în America Latină și încredințat lui Joseph Anthony Lawrence.

 

Joey L. este un fotograf canadian renumit deja pentru explorarea teritoriilor îndepărtate și descoperirea culturilor acestora, cum ar fi India și Etiopia. Fotografiile sale realizate pentru Lavazza prezintă subiecți reali și extraordinari în situații normale, cu intenția de a portretiza aceste practici agricole incredibile și de a le face cunoscute tuturor.

 

„Am investit o mulțime de timp, resurse și mai ales pasiune în aceste fotografii”.

 

Fiecare fotografie întruchipează tema, De la tată la fiu, cu un echilibru perfect între o nouă viziune asupra lumii și deprinderile transmise din trecutul îndepărtat.    

04-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-sx.
05-Lavazza-Magazine-CoffeeCulture-40hands-fotofrafi-img-dx.

 

 

„Această colaborare cu Lavazza a fost o experiență unică și magică”.

 

Această afirmație a lui Denis Rouvre exprimă gândul împărtășit de cei trei fotografi implicați în întregul proiect, care s-a încheiat în Asia în anul 2017 cu fotograful francez, cunoscut pentru sensibilitatea sa deosebită.

 

Încă de la început, subiectul ultimului calendar Suntem ceea ce trăim i s-a părut extrem de interesant și stimulant din punct de vedere creativ, prezentând omul în raport cu mediul său înconjurător.


Pentru a realiza acest lucru, el a asociat două imagini într-un mod extrem de formal: într-o parte un om cu obiceiurile sale necosmetizate, în cealaltă, un loc, o formă geografică, un peisaj.

 

 

El a fotografiat indigeni, fermieri și oameni care trăiesc pe malul mării, evidențiind mediul acestora reflectat în chipurile și caracterul lor. În fiecare dintre acești oameni, el a văzut eroi care trăiesc în strânsă legătură cu pământurile lor: viețile lor nu sunt ușoare, dar ei sunt împăcați cu existența lor.

 

Steve, Joey si Denis, după ședințele foto, recunosc că au învățat o lecție imensă despre viață. Speranța lor este că au reușit să transmită sentimentele pe care le-au trăit și că aceste imagini pot schimba modul în care acestea sunt percepute, indiferent de context.    

Am găsit alte articole care ar putea să vă intereseze...

REVISTA
V60

Coffee Hacks

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
The Earth Defenders: în spatele obiectivului cu gardienii Pământului

Coffee Culture

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Despre comunitate, colaborare și o lume mai bună

Coffee Study Program

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Somboun Saj Boukea, o viață dedicată pământului roșu din Laos

40 hands

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
C pentru cremă

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Espresso

Coffee Hacks

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Syphon

Coffee Hacks

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
AeroPress

Coffee Hacks

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Lucrul cel mai important: dezvoltarea de care avem nevoie

Coffee Study Program

AFLAȚI MAI MULTE
REVISTA
Plantarea semințelor unui viitor sustenabil

Coffee Study Program

AFLAȚI MAI MULTE